www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖZEL SAFVET KOLEJİNDEN YAŞLILARA ÖZEL GECE

ÖZEL SAFVET KOLEJİNDEN YAŞLILARA ÖZEL GECE

Özel Safvet Koleji okul aile birliği, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında huzur evi sakinlerini okullarında misafir ettiler. Velilerin ve öğrencilerin katıldığı programda, huzur evi sakinleri de duygu dolu anlar yaşadı.

Özel Safvet Koleji okul aile birliği sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllü velileri ile İnegöl Huzurevi sakinlerini akşam yemeğinde bir araya getirdi. Gerçekleştirilen programda, her veli kendileri için belirlenen huzur evi sakinini alarak okullarında hazırladıkları yemeğe götürdüler. Düzenlenen programla ilgili konuşan okul müdürü Bayram Yayla, toplumsal değerlerin giderek azaldığı günümüzde, yaşlılara gereken değeri verme ve onları sadece yaşlılar haftasında değil, her zaman hatırlamak olduğunu dile getirdi. Kimsesiz yaşlılara her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeyi amaçladıklarını kaydeden Yayla, huzur evi sakinleri ile kardeş aile olduklarını söyledi.

Projenin uygulama adımlarından bahseden Bayram Yayla, “Program öncesinde her veli için bir huzur evi sakini belirlendi. Gönüllü aileler araçlarıyla huzurevine giderek o huzur evi sakinini arabalarıyla okula getirdiler. Okulda onlar için hazırlanan özel masalarda aileler, yaşlı amca ve teyzelerle sohbet ederek yemeklerini yediler. Duygulu anların yaşandığı program bitiminde tekrar veliler ve öğrenciler misafirleri huzur evine bıraktılar” dedi.

Projeyi hayata geçirdikleri için okul yönetimine teşekkür eden okul velisi Avukat Engin Durgun ise, “Huzurevinin tabelasını görüyorduk. Ancak hiç içine girmemiştik. Misafirimiz Nevzat amca vasıtasıyla huzurevini daha yakından tanıma imkânı bulduk. Nevzat amca 85 yaşında olmasına rağmen gayet dinç. Huzurevi de bir ihtiyaç. Kimsesi olmayan bakıma muhtaç insanların da kalabileceği bir yer. Bundan sonra Nevzat amcayı ziyaret için Huzurevine daha sık uğrayacağım” diye konuştu.

Huzurevinden 23 arkadaşıyla birlikte okulun yaşlılarla tanışma ve kaynaşma yemeğine katıldıklarını belirten Huzurevi sakinlerinden Nevzat Eröz’de, Safvet Koleji’ne ve velilerine teşekkür ederken, yemekte duygulu anlar yaşadığını kaydetti.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00