Özlenen Yatırımları Büyükşehir Yapacak

Özlenen Yatırımları Büyükşehir Yapacak

Müteahhitler Derneğinde Büyükşehir Yasasını savunan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, özlenen yatırımların Büyükşehirle birlikte yapılacağını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak resmi gazetede de yayımlanan Büyükşehir yasası, 2014 Mart seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. Bunun öncesinde AK Parti İnegöl İlçe teşkilatı da STK’lara yasayı anlatmak için çalışmalara başladı. AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İnegöl Müteahhitler Derneğini ziyaret ederek, Büyükşehir yasası hakkında bilgi verdi.

MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ İNEGÖL’DE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR

Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Müteahhitler Derneğinin İnegöl’de büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “2010 yılında kuruluşundan bugüne gerçekten bu sektördeki birlikteliği, dayanışmayı ihtiyacını doldurmayı başardı. Türkiye genelinde de konfederasyona doğru giden bir yoldalar. Aynı mesleği yapan, aynı konuda uzmanlaşmış insanların, gerek meslek gerek sanat anlamında bir araya gelmesinden güç doğuyor. Bu güçle de insanlar hem isteklerini, taleplerini hem de projelerini ilgili yerlere iletme fırsatı buluyor. Bu anlamda örgütlü toplumun oluşmasında bu derneklerimiz çok önemli. Müteahhitler Derneği de bu anlam da gayret ediyor ve başarılı da oluyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’LE BİRLİKTE ÖZLENEN YATIRIMLAR YAPILACAK

Önümüzdeki dönemde şartların özellikle belediye açısından daha da güzel olacağını ifade eden Temelli, “TBMM’den geçen Büyükşehir yasasıyla birlikte 2014 mahalli seçimlerinin ardından 17 ilçeyle birlikte İnegöl’ümüz de Bursa Büyükşehir Belediyesinin sınırlarını giriyor. Bu ne getirecek? Özlediğimiz, arzu ettiğimiz, vatandaşımızın hayat standardını, yaşam kalitesinin daha da yükselmesini sağlayacak bir sonuç olacak. Bugüne kadar İnegöl kendi kendine yeten bir şehir diyorduk. Ama hangi ölçüler de, borcu olmayan, 110 milyon lira bütçeyle de 2013 yılını geçirecek bir belediye. Bunun genel giderlerini düştüğünüzde yatırım bütçesi 55-60 milyon gibi. Büyükşehirle yönetilen bir İnegöl’de 60 milyon gibi bir para sadece bir alan da harcanabilecek bir para. BUSKİ’nin su veya kanalizasyon alanın da yapacağı yatırımdır veya Fen İşlerinin yapacağı bir yatırımdır. Büyükşehirle birlikte özlenen yatırımlar yapılacak. İnegöl’deki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için şimdiden çalışmalara başladık. Teşkilat olarak projeler üretmeye, bu anlamda da Müteahhitler Derneğimize gelerek istişare etmeye geldik” diye konuştu.

KAT UYGULAMASINDA FARKLILIK OLMAYACAK

Temelli, imar noktasında Büyükşehir’in plan bütünlüğüne girecek olunmasından dolayı Belediyenin yapmış olduğu planların Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanacağı veya o plan dahilinde uygulanacağını da kaydederek, “Bu çok önemli bir şey değildir. Yine aynı şekilde İlçe İmar Müdürlüğümüz aynı çalışmaları yapacak, sadece bir üst kurum olarak da, Bursa Büyükşehir İmar Müdürlüğü de mecliste bunları onaylamış olacak. Bu çok önemli değil. Kat noktasında da farklı bir uygulama olmayacak. Ancak kat noktasında bir sınırlama varmış gibi geliyor. Herhangi bir yerde 50 dönümün üzerinde olan alanlar da kat sorunu diye bir şey yok. Yeter ki siz depreme dayanıklı yapın. Ama bu masraflı bir şey olduğu için, temeline fazladan masraf yapılacağı için vazgeçiliyor. 1999 depreminde sonra bu yapılmaya başlandı. İnegöl bir deprem bölgesi. İnegöl`ün yerini değiştiremeyeceğimize göre bu gerçekle yaşamak durumundayız” açıklamalarında bulundu.

TOKİ OSB’YE GELİRSE İŞİMİZİ BALTALAYACAK

Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ise, bazı sıkıntılarından bahsederek konuşmasına başladı. Pazartesi pazarındaki TOKİ’yle anlaşılamayan bir konu olduğundan söz eden Baykan; “Orada 80 dönüm bir arazi var. 80 dönümün 20 dönümüz belediyeye ait. Biz Belediye Başkanına dedik ki, bize o 20 dönümü verin. İstediğiniz gibi güzel bir proje yapın. Biz o 20 dönüme örnek binalar yapalım. Ondan sonra orada ki işyeri sahiplerine bundan sonra buranın konut alanı olduğunu, isteyen istediği müteahhitle anlaşabilir diyin. İşte kendiliğinden kentsel dönüşüm olacaktır diye düşünüyorum. 2. OSB`de TOKİ ile anlaşma olduğunu gazeteler de yazdı. Ne derece doğru veya hangi noktaya gelindi bilmiyorum. Orada bizim müteahhit arkadaşlarımız fabrika yapmaktadır. Eğer TOKİ oraya gelirse, bizim işimizi baltalayacaktır. Biz TOKİ’nin İnegöl`e gelmesine karşı olduğumuzu hep söylüyoruz. Şimdi bırakın konut yapmayı, fabrika yapmaya başladı. Bu da bizi çok fena üzüyor. TOKİ’nin İnegöl’e gelmesiyle sadece müteahhitler değil, mimar, mühendis, ustası, işçisi ve inşaat malzemesi satan bütün herkes bundan zarar görüyor. Çünkü gelen firma her şeyini kendi memleketinden, Ankara veya İstanbul`dan getiriyor. Bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Bir diğer konuda çevre yolu üzerinde yaptığımız binalar var. Oraya elektrik çektiremiyoruz. Şuan da çevre yolunda 6-7 aydan beri bitirdiğimiz evlere insanlar taşındı. Hala elektriği bağlanmadı. Biz ilkel yöntemlerle elektrik çektik. Şuan da o şekilde yanıyor. Bu AK Partinin vizyonuna yakışmıyor. Bir de İnegöl Belediyesinden çalışanlar müteahhitlik yapıyor, deniliyor. Acaba yapıyorlar mı, eğer müteahhitlik yapıyorlarsa bu ne derece doğru bunu da sormak istiyorum” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24