ÖZÜRLÜNÜN HEYETLE İMTİHANI

ÖZÜRLÜNÜN HEYETLE İMTİHANI

18 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu diyalize girmeye başlayan ve 2 günde bir diyalize giren Yusuf Öner, yüzde 92 oranında ağır özürlü olduğunu fakat heyetin yanlışlığı yüzünden tek geçim kaynağı olan özürlü aylığının elinden alınacağını belirtti.

1997 yılında trafik kazası geçirdiğini belirten Yusuf Öner, “18 yıldır diyalize giriyorum. O zamanlar diyalize girmek için Bursa’ya gidiyordum. 2000 yılında İnegöl’e diyaliz geldi. Raporlarım ilk olarak Bursa Devlet Hastanesi’nden. Özürlü kimlik kartım da oradan. Sonra İnegöl’de geldim. Bu raporu çıkartalı da 5 sene oldu. İlk çıktığından beri ağır özürlü raporu alıyorum. Eşim de böbrek hastasıydı. Nakil oldu. Nakil durumunu bildirmem gerekiyordu. Engelli durumu yüzde 73’e düşeceğini söylediler. Bu durumda da özürlü aylığı almaya devam edeceğimiz söylendi. Tekrar heyet girdik. Ağır özürlü durumu ikimizin de hayır çıktı” dedi.

YÜZDE 92’YE AĞIR ÖZÜRLÜ DEĞİL DEDİLER

Konu ile ilgili Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı’na gittiğini belirten Öner, “Oradaki arkadaş dedi ki; ağır özürlü hayır işaretlenmiş. Sana yardım yapılmaz. Tekrar heyete gittim. Heyet dedi ki; böyle karar verilmiş. İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz et dediler. İki kez itiraz ettim ve lehime sonuçlandı. Sonra itiraz hakkın doldu dediler. Tekrar itiraz edemezsin dediler. Hastane Başhekim Yardımcısı ile görüştüm. Heyettekilerle görüştüm. Onlar dedikler ki; yapabileceğimiz bir şey yok. Üç aylıklar için tekrar müracaat edeceksin. Ancak Mart’ta alabilirsin. Mart’tan önce alamazsın. Ben kiradayım. Eşim de hasta ben de... Başka hiçbir gelirim yok. Ben 18 yıl, eşim 12 diyalize girdi. 15 ay önce de nakil oldu. Raporumu düşürün hastanede iş verin çalışayım dedim. Yüzde 92 engel ile hiç kimse sana iş vermez dediler. Yüzde 92 ile iş vermez ama sen de ağır özürlü hayır diyorsun. Ben ne yiyeceğim, ne içeceğim. Nasıl geçineceğim?” şeklinde konuştu.

“YANLIŞLIK HEYETTE”

“Bu zamana kadar kendileri ağır özürlü dedi, bugün niye hayır deniyor” diyerek sözlerine devam eden Öner, “Doktorun biriyle görüştüm. Bu heyetin kararı yanlış dedi. Heyette yapılan bir yanlışlık. Başhekim Yardımcısı da aynısını söyledi. Peki, ben ne yapacağım? Yapacak bir şey yok diyorlar. Ben 18 seneden beri diyalizdeyim. Ben bu raporla engelli kontenjanından fabrikaya başvursam almayacaklar. Bakım ücreti de vermiyorsun. Çok zor durumdayım. 2 aydır sıkıntıdayım. Bu sorunun çözülmesini istiyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24