www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PADİŞAHLIK DÜZENİ

PADİŞAHLIK DÜZENİ

İnegöl´de hiçbir taşıma kooperatifine yapılmayan uygulama Cerrahlı minibüsçülere yapıldı. Araçları bağlanan ve trafikten men edilen araç sürücüleri, sorunun çözülmemesi halinde, yol kapatma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen Cerrah´ta 40 yıldır ulaşım hizmeti veren minibüsçüler kooperatifi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi´nin çifte standart uygulamaları nedeniyle evine ekmek götüremez hale geldi.

BURULAŞ ile olan sözleşmeleri yılbaşında sona eren minübüçülerin, dün ve önceki gün yapılan denetimlerde 3 aracı bağlanarak trafikten men edildi.

BURULAŞ ile yapılan sözleşmenin sona ermesine 6 ay kala İNULAŞ´a ait otobüslerin çalışmaya başladığı Cerrah´ta halk, minübüsleri tercih ederken, İNULUŞ´A ait halk otobüsleri boş gidip boş dönüyor.

Tek dertleri evlerine ekmek götürmek olan minübüçüler İnegöl´de kendileri gibi hizmet veren 25 dolayındaki kooperatifle aynı haklara sahip olmalarına rağmen, sadece kendilerine bu uygulamanın reva görüldüğünü belirtirken, Kooperatif Başkanı Raşit Karaman, ?Biz 40 yıldır belde halkına hizmet vermekteyiz. 10 aracımızın dışında BURULAŞ´ın tavsiyesi ile halk tipi bir araç daha aldık. Ancak sözleşmemizin dolmasına 6 ay kala İNULAŞ araçları Cerrah´ta çalışmaya başladı. Bunun sebebi sözde 30 şikayet imzası toplamışlar. Halbuki bizde bir günde 600 imza toplayarak halk otobüslerinin burada çalışmasından rahatsızlık duyulduğunu ispat ettik. Ama kimse oralı olmadı. Bizi İNULAŞ´a katmak istiyorlar ancak 10 araca karşılık 3 araç teklif ettiler ve biz buna karşı geldik. Bizim dışımızda İnegöl´de eski beldeler ve mahalleye dönuşan köylerde 25 dolayında taşıma kooperatifi var. Hiçbir kooperafie bize yapılan muamele yapılmadı. Sözleşmemiz yenilenmediği gibi şimdi araçlarımızı bağlamaya başladılar. Bakanlığın vermiş olduğu yetki belgesini bile tanımıyorlar. Halk İNULAŞ´ın araçlarını tercih etmiyor ve şuan araölarımız bağlandığı için halkımız mağdur durumda. Alinur Başkan radevu taleolerimize cevap vermiyor, oda başkanımız desen ortalarda yok.bu işleri bu noktaya getiren başkan yardımcısı Eşref Yiğit. Eski beldeler onun inisiyatifinde. Padişahlık düzeni kurmuşlar. Hiç bir tebligat bildirmeden araçlarımızı bağlıyorlar. Belde iken hiçbir ücret ödemezken, büyükşehir yasaı sonrası aylık 10 bin lira ücret ödüyoruz. Bu ücreti de ilçe terminali alt yapı kullanım bedeli adı altında alıyorlar. Biz bu durumun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu iş çözülmezse Cerrah halkı ile birlikte yolu kapatacağız, İNULAŞ´ın araçlarını gerekise mahallemize sokmayacağız ?dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19