www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PARALEL DEVLET İDDİASI

PARALEL DEVLET İDDİASI

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, Güneydoğuda valisi, mahkemesi, vergi dairesi olan bir devletin kurulduğunu öne sürdü.

 

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İlçe Divan Toplantısı, önceki akşam parti lokalinde gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantıya, İl Başkanı Mehmet Atmaca da katıldı. Toplantının gündemini PKK ve terör saldırıları oluştururken, İl Başkanı Atmaca´nın açıklamaları ise dikkat çekti.

Divan Toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ?Bugün yine bir acı haber daha aldık. 8 askerimiz şehit edildi. Maalesef her gün ayrı acı haber alıyoruz. Bir gün polislerimiz, bir gün askerlerimiz, bir gün vatandaşlarımız şehit oluyor. Hepsine Allah´tan rahmet diliyor, vatandaşlarımıza da başsağlığı diliyorum? dedi.

HUZUR İÇİN İSLAM BİRLİĞİ ŞART

Ülkemizde, komşu ülkelerde ve İslam ülkelerinde yaşanan olayların, katliamların, akan kan ve gözyaşının herkesi derinden üzdüğünü belirten Sütçü, ?Olayların her geçen gün artması ve ateş çemberinin daralması, ne kadar zor bir sürecin içerisinde olduğumuzu açık ve net bir şekilde göstermektedir. Daha önce de defalarca uyardığımız halde, mitingler düzenlememiz halde özellikle patriot füzeleriyle uyarılarda bulunduğumuz halde İncirlik üssü NATO´nun emri doğrultusunda Müslüman kanının akıtılmasının en büyük sebebi oldu. Hedefinde Büyük Ortadoğu Projesi olan ve bu amaca giderken engel olacak hiç kimseyi tanımayan Amerika ile stratejik ortaklık yaparak bir yere gidemeyeceğimizin göstergesidir. Amerika ile ortaklık ederek terörü sonlandıramayacağımız ortadadır. Amerika´ya kapımızı açtığımız her gün elimize daha fazla Müslüman kanı bulaşacak, yüzümüz şuan olduğu gibi gülmeyecektir. Amerika´nın bugüne kadar bölgemize getirdikleri ortadayken, sözde terörle mücadele edecek diye NATO´ya İncirllik üssünün açılmasının akıl ve mantıkla bir izahı yoktur. Amerika´nın bugüne kadar Libya´ya, Irak´a, Afrika ve Ortadoğu´ya götürdüğü demokrasi ortadayken, Amerika´dan medet ummak, Amerika´ya teslim olmuş olmanın bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Ne zaman ki Amerika´dan, Avrupa´dan, İsrail´den, batıdan daha büyük Allahu Zülcelal var inancına sahip olursak ve ne zaman banane Amerika´dan diyebilirsek, işte o zaman tam anlamıyla bağımsız olacağız. İslam coğrafyasında ve bütün dünya üzerinde huzurun temin edilebilmesi için her zaman ifade ettiğimiz gibi İslam Birliği kurulması şarttır. Bu olayların sona ermesi, insanlığın huzur bulması için İslam Birliği kurulması şarttır. Bunun dışında çözüm olarak sunulan hiçbir yöntem insanlığa, Müslümanlara huzur getirmez? diye konuştu.

NASIL HÜKÜMET KURULMAYACAĞINI GÖSTERDİLER

Ülkemizde yaşanan olayları şaşkınlık, hayret ve üzüntüyle izlediklerini de belirten Ertan Sütçü, ?Bir taraftan her gün gelen şehit haberleri içimizi dağlarken, diğer taraftan da kurulması becerilemeyen hükümet çalışmaları, sınırlarımızda yaşanan katliamlar, ülkemizdeki maddi ve manevi problemler bizleri derinden düşünmeye ve üzülmeye sevk etmektedir. 7 Haziran´da bir seçim yaşadık. Bu seçim neticesinde halkımız hiçbir partiye tek başına iktidar olma yetkisini vermedi. Ve dedi ki eğer bu ülkenin yönetimine talipseniz, koalisyon kurmak ve bir araya gelmek zorundasınız dedi. Ancak bu süreçten beri oynanan tiyatroya baktığımızda halkımızın oyalandığını görüyoruz. Ülke menfaatlerinin öne çıkması gereken yerde, partiler kendi siyasi menfaatlerini ön planda tutarak nasıl hükümet kurulmaz üzerinde çalışmalar yürütmüştür. Oysa ki siyasi hayatımıza ışık tutan merhum Erbakan hocamız, bir iş nasıl olmaz değil nasıl olur onu düşünün derdi. Bu inançla da geçmişte olmaz denilen dönemlerde CHP ile ardından MHP ile ve daha sonra Doğru Yol partileri ile koalisyon kurmuş, ülkemize efsane hizmetler en başarılı şekliyle gerçekleştirilmiştir. Bütün bu hizmetler koalisyonlarla yapılmıştır. O hizmetler koalisyonla yapılmıştır. Ve çok farklı siyasi partilerle bir araya gelinerek yapılmıştır. Bizler inanıyoruz ki bu ülke içerisinde yaşayan her fert değerlidir, her düşünce değerlidir. Her düşünceyle beraber ülkemizin milli ve manevi değerli ölçüsünde bir araya gelinir, en güzel hizmetler de yapılır. Bunu yapıp başarmış bir partinin, görüşün temsilcisi olarak bunu ifade ediyoruz? açıklamalarında bulundu.

ERKEN SEÇİME EN HAZIR PARTİ SAADET PARTİSİDİR

Ertan Sütçü 73 gündür Türk milletinin oyalandığını ve tarihin en pahalı tiyatrosunun izletildiğini vurgulayarak şöyle devam etti: ?Maalesef milletimiz 73 gündür tarihin en pahalı tiyatrosunu izlemiştir. İktidar ve muhalefet partilerinin 73 gündür oynadığı bu koalisyon tiyatrosunun ülkeye maliyeti 96 milyar (96 katrilyon). Devam ettiğinde bu rakam katlanarak artacak. Çünkü insanlarımız kararsızlık ve belirsizliğin içerisinde adımlarını gözden geçiriyor. Ülkemiz her anlamda kan kaybediyor. Bu yapılanlardan milletimizin ders çıkarması gerekir. Allahın izniyle önümüzdeki seçimlerde mecliste bulunan 4 partiye de kırmızı kart verilmeli. Bu sıkıntıların ana sebebi de anlayış sorunu. Bizler diyoruz ki kurtuluşumuz ancak ve ancak İslam medeniyetinin hakim olmasıyla sağlanır. İslam medeniyeti olmadan kurtuluş olmaz. Dolayısıyla İslam medeniyeti ve kardeşliğini öteleyen bir politika tüm insanlığı felakete götürür. Burada gördüğünüz kadro her şeye rağmen ayaktadır, hazırdır ve kurtuluşun da adresidir. Biz her zaman olduğu gibi bundan sonra da çözümün adresi olmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız çalışmalar, her seçimde olduğu gibi bu erken seçime de en hazır parti Saadet Partisidir.?

PKK BİZİ DE DURDURDU

Ertan Sütçü´nün ardından Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca partililere yönelik bir konuşma yaptı. Yine şehit haberleri geldiğini ve maalesef haklı çıktıklarını belirten Atmaca, ?Yine 8 şehit verdik. Milletimizin başı sağ olsun. Ne yazık ki haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çözüm süreci konusunda söylediklerimizden dolayı yine haklı çıktık. Çözüm süreci başlayınca terör saldırıları bıçak gibi kesildi. PKK bir taviz verdi. Bunun karşılığında devletimiz ne verdi. Bunu hiç söylemediler. Bugün Güneydoğu´da bir devlet kuruldu. Mahkemesi, valisi, vergi dairesi olan bir devlet var. Bu noktaya getiren çözüm sürecidir. Ben de Güneydoğu´ya çok gittim. 3 yıl önce gittiğimde Jandarma bizi durdurdu ve dedi ki: ?Az ileride PKK sizi durduracak. Endişe etmeyin´ Aynen PKK bizi durdurdu, kimlik kontrolü yaptı ve geçtik. 3 yıl önce Mardin-Nusaybin arasında. Biz bunları gördük, yaşadık anlattık ama kimse bizi ciddiye almadı? dedi.

HEPSİ AYNI PROJENİN PARÇASI

Çözüm sürecinin içerisinde ne olduğunun yıllardır anlatılmadığını tekrarlayan Atmaca; ?Devlet PKK´yı muhatap aldı. En temel yanlış bu. Bunlarla ne tür tavizler verildi. Hep alınanlar alınmaya çalışıldı. Bakın terör durdu dediler. Silah bırakacaklar, sınırın dışına çıkacaklar. Bunların hayata geçirilmediğini şimdi söylüyorlar. Biz bu sürecin sonunda neler yaşanacağını biliyorduk. Merhum Erbakan Hocamızın dediği gibi bu Büyük İsrail projesinin bir parçasıdır. Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı hepsi aynı projenin bir parçasıdır? ifadelerini kullandı.

KOALİSYON ÇALIŞMALARININ TAMAMI GÖSTERMELİK

Türkiye´nin AB ve Siyonistlerin emrine girdiğini aktaran Atmaca, şöyle devam etti: ?AK Parti´deki kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz. Son 12 yıldır yapılan icraatlar nedense İslam aleminin hiç lehine olmamıştır. En büyük başarı PKK deniliyordu gelinen noktayı görüyoruz. Ekonomik anlamda hayallerden bahsediliyordu. Bugün popülist bir ekonomik anlayış olduğu görülüyor. AK Partililer şimdi yaşananları seçim sonuçlarına bağlıyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı çıkıyor diyor ki PKK bize hainlik etti. PKK zaten haindir. Cemaat hainlik etti. Onlara güvenmenizi söyleyen kim ki? Bu hükümet kendi hür iradesiyle hareket etmiyor. Senaryonun devam etmesi için AK Parti iktidarının devam etmesi gerekiyor. Koalisyon çalışmalarının tamamı göstermeliktir. Koalisyon hükümeti Siyonistlerin işine gelmez. Onların direktiflerini her parti yerine getirmez. Bundan sonra her türlü senaryolara hazır olun. Onları tek başına iktidar yapacak senaryolar için uğraş yapacaklar. İnşallah bir gün İslam Birliği´nden başka bir kurtuluş olmadığını anlayacaklar.?

Yapılan konuşmaların ardından divan toplantısı basına kapalı bölümle devam etti.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25