PARALEL YAPI İLE MÜCADELE ETMEYEN VATAN HAİNİDİR

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE ETMEYEN VATAN HAİNİDİR

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, paralel yapı ile mücadele sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Çünkü bu AK Parti’nin meselesi değil, devlet meselesidir. Bu mücadelede ben yokum, ben daha toleranslıyım deme şansımız yok. Bunu d

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, paralel yapı operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

BU KONU DEVLET MESELESİ

Paralel yapı ve cemaatin aslında 2 ayrı kuruluş olduğunu belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Her ne kadar biri diğerini insan kaynağı ve maddi kaynak noktasında besliyor olsa da… Bizim özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın 10 Ağustos akşamı balkon konuşmasında da üzerine basarak vurguladığı gibi paralel yapı ile mücadele sonuna kadar ve bundan daha da ağırlaştırılarak gidilecek. Çünkü bu AK Parti’nin meselesi değil, hükümetin meselesi değil, devlet meselesi. Bu yapı özellikle dışarıdan da aldığı talimatlar gereği Türkiye Cumhuriyetine karşı bir oluşum içerisinde ve devleti ele geçirme içerisinde. Bu mücadelede zaten ben yokum, ben daha toleranslıyım deme şansımız yok. Bunu diyen vatan hainidir. Bunu söylerken Başbakanımızın bir de orada, ‘bizim şehirlerimizde namazında, niyazında, neyin ne olduğunu bilmeden bu yapıya destek veren vatandaşlarımızı uyandırın, bilgilendirin ve bir an önce onlardan uzaklaşmasını sağlayın’ talimatı var. Düne kadar bizden burs, kurban veren arkadaşlar, alınan bursları hakikaten burs olarak kullanılıyor zannediyordu. Bizden alınan duaları, milletimizin birliğine duaya dönüştüğünü tahmin ediyorduk. İnegöl’den burs, kurban, hayır diye toplanan paraların kalkıp da banka olduğunu, matbaa şirketi olduğunu, madenciliğe dönüştüğünü ve daha da büyüyerek malum rakamlara ulaşarak devleti ele geçirmek üzere bir sistematiğe dönüştüğünü bilmiyorduk. Aynen buradaki vatandaşın Allah rızası için okunduğu duanın yukarıda Başbakanımızın ecelinden önce ölmesi için bedduaya çevrildiğini öğrenene kadar. Emin olun bununla ilgili birçok vatandaşımız uyandı, buradan vazgeçti, döndü. Alınan sonuçlar da bunları gösteriyor” dedi.

 

ANNEN HIRSIZ-BABAN KATİL

Gazze’deki Müslümanlara yapılanlardan sonra Yahudi mallarına yapılan boykot uygulamasının paralel yanlısı markalara yapılmasının caiz olacağını belirten Bülent Temelli, “Ama biz bunları sanki buradaki Allah rızası için yapan saf vatandaşımıza ya da onun iş hayatına baskı olarak yaparsak o da yanlış olur. Çünkü ona yapılan bu yanlışı bu sefer haksızlık durumuna getiririz. Bizim onlara duamız bir an önce oralardan kurtulmaları yönünde olacak. Bizim esnaflarımız, bizim kardeşlerimiz arasında paralel yapı yok. Paralel yapı devletin içerisinde. Bunlar bilmeden onlara kaynak oluşturuyorlar. İnsan ve maddiyat kaynağı oluşturuyorlar. Bunu kesmek için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu daha da artacak. Ben şahsen teşkilatım olarak tek tek bu arkadaşları ziyaret ederek anlatıyorum. En basitinden 1 aylık bir süre o işlerden uzaklaşmasını istiyorum. Onları da anlıyorum. Bir evlada annesinin hırsız, babasının katil olduğunu söylerseniz travma geçirir, inanamaz. Az değil, 20-30 senedir inandığı bir insanın şuanda vatan haini olduğunu anlaması zor, travma geçiriyorlar. Bizim şuanda onlara bu travma esnasında yardımcı olmamız lazım. Kendinizi koyun yerlerine. İnandığınız, peşinden gittiğiniz birinin yanlış biri olduğunu öğrendiğinizde onu beyninizde oraya oturtamazsınız. Bu böyledir” şeklinde konuştu.

 

 

HAKSIZ YERE TALTİF AL SONRA ‘HARAM YEMEDİM’ DE…

Göz atına alınan polisler hakkında konuşan Temelli, “Ne yapıyor polis? Memleketin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, bakanlarını dinlemiş bu bilgileri üst amirleri ile aldığı emir ile elde ettiği bilgileri yurtdışına götürüyor. Ondan sonra polis bir sabah evinden alındığında malum hareket ‘Ben haram yemedim’ diyor ve elini kaldırıyor. Kardeşim sana hırsız demedim, bu devletin türlü türlü cezası var. Emniyet kemeri takmamak cezadır, hız yaparsın cezadır, hırsızlık cezadır… Nasıl hırsızlık yapmadın, haksızlık yapmadın, haram yemedin? Sen KPSS sorularını çaldın, haksız yere girdin. Bir kere aldığın ilk maaş haram. 17 senelik müdür 3 tane taltifi olduğunu söylüyor, 3 tane 5 aylık polise 5’er maaş taltif gelmiş. Ne esrar yakalattı, ne bonzai yakalattı ne terörist yakalattı… Ne taltifi? Alacağın paranın 4’te biri senin 4’te 3’ü himmet. 220 bin TL paranın 220 bin TL’si de bu insanlara veriliyor, bu paranın 4’te 3’ü hizmete himmet, geri kalanı da vatandaşa. Şimdi eline aldığın o para haram değil mi? İşte mesele bu. Bunun gibi daha çok var” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22