PARAN VARSA İMAM VAR!

PARAN VARSA İMAM VAR!

Bayramşahlılar, Ramazan Ayına bir hafta kala imamlarının Çitli Köyüne atanmasıyla imamsız kaldılar.10 gündür camilerinde vakit namazı kılamayan köylüler, teravih namazı için en yakın köye gitmek zorunda kalıyorlar. İddialara göre, ilçe müftülüğü camilerin

Bayramşah Köyü Ramazan Ayı’na bir hafta kala imamsız kaldı. Köy imamının apar topar Çitli Köyüne atanmasıyla imamsız kalan Bayramşahlılar, 10 gündür vakit namazlarını evde kılıyor. Cuma namazı ve Teravih namazı için ise yakın köylere ve İnegöl’e geliyorlar.

Ramazan ayında imamsız kalmalarını içeren Köy halkının tepkileri üzerine harekete geçen Köy Muhtarı Nihat Çağın, durumu ilçe müftülüğüne bildirir. İlçe Müftlüğünün köy muhtarının imam talebi üzerine, caminize bir görevli ayarlarız ama,  500 TL ücret ödemeniz şeklinde cevap verdiği öne sürülüyor.

Köy Muhtarı Nihat Çağın’ın 500 TL maaş ödeyecek durumda olmadıkları beyanı etmesine rağmen ilçe müftülüğü oralı olmuyor ve Bayramşahlıları Ramazan Ayı’nda imamsız bırakarak mağdur ediyor.

Köylerinde yaşanan imam sıkıntısını medya aracılığıyla kamuoyuna taşımayı düşünen Köy Muhtarı Nihat Çağın, son anda bu kararından vazgeçerek, köyden yaşlı bir vatandaşı namaz kıldırmak için ikna ediyor.

Bayramşah Köyünde yaşanan imam sıkıntısının İnegöl’e bağlı başka köylerde de yaşandığı gelen bilgiler arasında. 10 yıldır iktidara rağmen, İnegöl’deki camilerde hala imam sıkıntısının yaşanması ve iddiaya göre ilçe müftülüğünce atanacak imam için ücret talep edilmesi, muhafazakâr tabana sahip AK Parti’de büyük yankı uyandırması bekleniyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07