www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PARAŞÜTÇÜLER SEZONU KAPADI

PARAŞÜTÇÜLER SEZONU KAPADI

Uludağ´ın yamaçlarının yanı sıra Gürsu Dışkaya, İnegöl Cerrah noktalarından Nisan ayından beri uçuşlar gerçekleştirilen yamaç paraşütü ekibi, sonbahar yağışları ve rüzgârın başlamasıyla sezonu kapattı.

 

 

Bursa´da sonbahar yağışlarıyla yamaç paraşütü sezonu sona erdi. Uludağ´ın eteklerindeki belirli noktalarından Nisan ayından beri uçuşlar gerçekleştiren yamaç paraşütü ekibi, sezonunun klipini hazırladı. Arap ve Rus turistlerinde ilgi gösterdiği yamaç paraşütü uçuşlarında ilginç görüntüler de oluştu.

 

İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Akdeniz kıyılarında turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütçülüğüne olan ilgi Bursa´da da her geçen gün artıyor. Deniz kıyılarındakinin aksine Bursalı paraşütçüler 800 metre yükseklikten havalandıktan sonra, termal akımları kullanarak, bin 800 metreye, neredeyse Uludağ´ın zirvesine kadar yükseliyor. Uludağ´ın yamaçlarının yanı sıra Gürsu Dışkaya, İnegöl Cerrah, Mustafakemalpaşa, Nilüfer Fadıllı noktalarından nisan ayından beri uçuşlar gerçekleştirilen yamaç paraşütü ekibi, sonbahar yağışları ve rüzgârın başlamasıyla sezonu kapattı. 5 kişilik Bursa yamaç paraşütü grubu 6 aylık sezonda gerçekleştirdiği uçuşlarda bölümlerin yer aldığı 3 dakikalık klip hazırladı. Arap ve Rus turistlerin ilgi gösterdiği Bursa semalarındaki uçuşlarda ilginç görüntüler oluştu. Uçuşlar baştan sona selfie buçuklarına takılan kameralarla görüntüleniyor.

 

PARAŞÜTÇÜLERDEN PİST TALEBİ

Bursa´da 10 yıldır yamaç paraşütü yapan Engin Altop, Fethiye Ölüdeniz´de turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütünün bu bölgelerden dağdan denize doğru alçalarak gerçekleştirildiğini belirterek Bursa´dan gerçekleştirdikleri uçuşlarda ise termal akımların kullanılarak kalkış noktasından daha yüksek irtifalara çıkarak, 1,5 saatlik uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi. Engin Altop, son yıllarda Arap turistlerin Bursa´ya ve özellikle Uludağ´a ilgi gösterdiğini kaydederek, ?Arap turistler, Uludağ´da farklı aktivitelere katılmak istiyorlar. Ya ATV´lerle arazi gezisi ya da yürüyüş yapıyorlar. Bizi görenler hemen denemek istiyor. Ancak bulunduğumuz bölge turistlerin geldiği yerden uzak. O yüzden ilgililerden teleferik istasyonunun bulunduğu Kadıyayla ya da Sarıalan´da kalkış pisti yapılmasını istiyoruz. Pist yapılırsa bizler de turizme katkıda bulunuruz? dedi.

 

Altop, Arap turistlerin yanı sıra bu yıl çok sayıda Rus turist de uçurduklarını kaydederek, yamaç paraşütüne kadınların daha çok ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,84% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2492,63% 0,34
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22