Paraşütçülerden Büyük Başarı

Paraşütçülerden Büyük Başarı

Hava Sporları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 2. Etap Serdivan Hedef Yarışmasında boy gösteren Dostum Yamaç Paraşütü Pilotları önemli başarılara imza attılar.

Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye başlayan Dostum, alternatif doğa sporlarının çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bünyesindeki sporcular ile katılım gösterilen yarışlarda elde edilen başarılı sonuçlar artarak devam ediyor. İnegöl´ün tüm doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu Dostum´da sporcuların elde ettiği başarılar hem İnegöl´ün hem de Dostum adının duyurulması adına önemli bir katkı sağlıyor.

Dostum sporcularının elde ettiği başarılara bir yenisi daha Hava Sporları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 2. Etap Serdivan Hedef Yarışmasında eklendi. Yarışmada genel klasmanda Dostum Yamaç Paraşütü pilotlarından Kerem Dinçer birinci ve İbrahim Dinçer de ikinci olmayı başardı.

DOSTUM YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ ZİRVEYİ KİMSEYE BIRAKMADI

Hava Sporları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 2. Etap Serdivan Hedef Yarışmasında Dostum Yamaç Paraşütü pilotlarının elde ettiği başarılar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Hava Sporları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 2. Etap Serdivan Hedef Yarışması 25-27 Ağustos tarihleri arasında Sakarya Sedirvan´da gerçekleştirildi. Güvenli ve uygun koşullarda yarışma ortamı sunarak pilotların yarışma konusunda becerilerini arttırmak, yarışma kurallarını öğrenmelerini sağlamak ve pilotlar arasındaki dostluk ve iletişimi arttırmak amacıyla hedef yarışması düzenlendi. Yamaç paraşütü sporunun ülkemizde tanıtımını yapmak ve Türkiye´de bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması ve sporcularımızın gelişimi için düzenlene yarışlarda 280 metre yükseklikteki yamaçtan en iyi puanla hedef noktasına inmeye çalışan paraşütçüler Sakarya semalarında süzülerek renkli görüntüler oluşturdu. Güzel görüntülerin sergilendiği yarışlarda genel klasmanda Dostum Yamaç Paraşütü pilotlarından Kerem Dinçer birinci, İbrahim Dinçer ise ikinci olmayı başardı. Zirveyi kimseye bırakmayan dostum yamaç paraşütü pilotlarının göstermiş oldukları bu başarılı sonuçlardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının bundan sonrada artarak devam etmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

YAMAÇ PARAŞÜTÜNE İLGİ VE ALAKA HER GEÇEN DAHA DA ARTIYOR

İnegöl´ün yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip olduğunu belirten Aktaş, ?Kıran yaylası üzerinde bulunan Aktaş Tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler Türkiye´de bu işin merkezi denilen bölgelerde dahi bulunmayan özellikler. Sporcuların da bu anlamda ilgi ve alakası her geçen gün artıyor. Bizlerde düzenlemiş olduğumuz organizasyonlar ile bu değerleri daha da ön plana çıkarmanın uğraşısını veriyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00