www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PARK TUR İCRAYA BAŞVURUYOR

PARK TUR İCRAYA BAŞVURUYOR

2011 yılında faaliyetine başlayan ve 2016 yılı Ocak ayında 5 yıllık sözleşmesinin süresi dolan parkomat firması yaklaşık 700 bin TL´lik alacağını icra yolu ile tahsil etmeye başladı.

 

İnegöl´de 2011 yılında başlayan parkomat uygulaması Büyükşehir Belediyesi´ne geçti. İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ana caddeler üzerindeki araç parklarından parkomat sistemi ile ücret alınması uygulaması, işi yürüten firma ile sözleşmenin sona ermesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne geçmişti.  Büyükşehir Kanunu ile birlikte ana caddelerde Büyükşehir´in otopark şirketlerinin hizmet vermeye başladı.İnegöl´den yaklaşık 700 bin TL alacağı olan Park Tur firması alacaklarını icra yolu ve faizi ile tahsil etmeye başladı.

 

ARACA HACİZ GELDİ

Park Tur firmasının icra gönderdiği İlhan Yazıcı isimli çarşı esnafı e-devletten araçlarına haciz geldiğini gördüğünde şaşırdıklarını ifade ederek, ?İki aracıma da haciz konulmuş. Normal borç 170-180 TL, 258 TL olmuş faiziyle, o da avukat masrafı ile 625 TL olmuş. Biz tesadüfen gördük, e-devlet şifresinden girince araçlarımız da haciz olduğunu gördük, şaşırdık. Biz şimdi adres değişikliği yaptık icra ile alakalı bir bildiride gelmedi? dedi.

 

PARAYI GÖNDERİN İŞİ ÇÖZELİM

Firma avukatları ile görüştüklerini ifade eden Yazıcı, ?Bursa´da avukatlar ile görüştük, İBAN numarası verdiler, buraya para gönderin bu işi çözelim diye. Araçlarımın biri yeni belediye binasındaki paralı otopark da tutuyorum. Çok görünmez ortalıkta onu da evin önünde 2-3 saat dururken yazmışlardır. Diğer aracımızda, biz beyaz eşyacıyız biz eşya taşırken gelip yazmışlar? şeklinde konuştu.

 

SÖZLERİNDE DURMADILAR

Park sistemini devamlı kullandıkları için aylık 60 lira ödeyin dediklerini ifade eden Yazıcı, ?Bize dediler ki siz aydan aya 60 lira ödeyin ama bu o parayla kalmadı. Bize günde 10 lira para yazmışlar. Bize dediler ki, siz 60 liraya tekâmül edecek ücreti ödeyin sizi abone olarak göreceğiz ama bunda da sözünde durmadılar. İkide bir eleman değişikliği oluyor, yeni gelen eleman haberi olmadan kesiyor böyle böyle para birikmiş. Takip etmemiz mümkün değildi? diye konuştu.

 

SİCİLİMİZ LEKELENİYOR

Kendilerinin ticaret yaptıklarını ve parkomatın bu uygulaması nedeniyle sicillerinin lekelendiğini belirten İlhan Yazıcı, ?Biz burada ticaret yapıyoruz, bu bizim her yerde karşımıza çıkıyor.Sicilimizde kara bir leke olarak duruyor. Bu uygulamayı kesinlikle bu şekilde doğru bulmuyorum. Daha derli, toplu ve cüzi bir uygulama yapılabilir. Ev yaparken, işyeri yaparken belediye bizden otopark ücretleri alıyor ama yeniden dükkânımızın önüne araç koyunca gelip kesiyor. Devlet köprüleri, yolları bedava yaptı. Bayramlarda dâhil bunlar otopark ücreti yazdılar, bu kadar olmaz. Bir de ne yaptığı belirsiz insanlara ihale vermişler, bunlara o ihale nasıl vermiş anlamıyorum. Millete yazık günah? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00