www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PATANİ´DE ÜMMET SOFRASI

PATANİ´DE ÜMMET SOFRASI

İnegöl İHH, her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Ramazan etkinliklerini sürdürdü. İnegöl İHH, Tayland Patani´de kurduğu iftar sofraları ile mağdur ve muhtaç Müslümanları bir araya getirdi.

Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan´da da İHH´nın iyilik kervanı dünyanın farklı yerlerindeki mağdur ve muhtaç Müslümanlar için yola çıktı. İnegöl´den İHH gönüllüsü Özcan Bayram´ın yer aldığı bu iyilik kervanının durağı Güneydoğu Asya´nın sancılı coğrafyası Patani oldu. 5 milyona yakın Müslümanın zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığı Patani 1909 İngiliz-Siyam Anlaşması´ndan beri Tayland işgalinde bulunuyor. Şehirlerde her 2 kilometrede bir Tayland askerlerinin kontrol noktalarının bulunduğu Patani aslında dil, din, ırk ve sosyal yaşantı olarak Malay dünyasının bir parçası.

İLK DURAK YETİMHANELER OLDU

On yılı aşkın bir süredir Patani´de çeşitli insani yardım organizasyonları düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı´nın Ramazan çalışmaları öncelikle tüm Patani İslam Cemaati nezdinde sevinçle karşılandı. Patani İslam Konseyi ve İslami Eğitim Birliği Merkezi yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından kumanya dağıtımı yapıldıktan sonra İnegöl İHH tarafından iftar verildi. Hâlihazırda 6 İHH yetimhanesinin bulunduğu Patani´de, İHH Ramazan ekibinin ilk durağı yetimhaneler oldu. Çocukların Ramazan özel programıyla hoş geldin dediği ekipler, burada çocukların tiyatro gösterileri, ilahi ve spor gösterilerini takip ettikten sonra yetim çocuklara Ramazan Çocuk Paketi, yetim ve yoksul ailelere ise Ramazan kumanyaları dağıtıldı.

İNEGÖL YERİNE AFRİKA VE ASYA´DA İFTAR VERİYORUZ

Konu ile ilgili açıklama yapan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, ?Biz İnegöl´de yıllardır büyük iftarlar vermekteyiz. En son geçen sene heykel önünde 2500-3000 kişilik iftar verdik. Buradaki amacımız İnegöl´deki yetim, fakir ve fukara ile bağışçılarımızla aynı sofrada bulunarak, beraber iftar yapmak idi. Gerek İnegöl gerekse Türkiye´deki tüm kentlerde olsun bir şekilde bizler iftarlar yaparak karnımızı doyuruyoruz. Bu sene İnegöl´de iftar vermeme kararını aldık. Daha çok fakir, mazlum ve yoksul bölgeler olan Afrika´da ve Asya´da iftar sofralarını kurmaya karar verdik. Bu şekilde ilk yurt dışı iftarımızı Tayland´a bağlı Pataniliyetim ve mazlumları ile başladık. İnegöl´den Özcan Bayram kardeşimizi temsilcimiz olarak gönderdik. O bölge çok zor ve sıkıntılı bir bölgedir. Oradaki Müslümanlar yılladır baskı ve zulüm altındadırlar. Hâlihazırda Patani´de İHH ?nın 6 tane de yetimhanesi var. Ramazan ayı boyunca inşallah 10 bin adet iftar vereceğiz. Bir iftar bedeli ise 10 TL. Bu anlamda her zaman bizi destekleyen hayırsever İnegöl halkımızın bağışlarını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25