www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Patates ekimi başladı

Patates ekimi başladı

İnegöl Ziraat Odası başkanı Sezai Çelik, İnegöl’de bu yıl 10 bin dekarlık alanda patates ekiminin yapıldığını söyledi.

İnegöl’e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi’nde bir hafta önce başlanan patates ekimi tüm hızıyla devam ediyor.

Patates eken çiftçileri ziyaret eden İnegöl Ziraat odası başkanı Sezai Çelik, “Gördüğünüz gibi baharın kokusu ile birlikte tarlalara çıkmış durumdayız. Bugünde İnegöl’ümüzde hatırı sayılır derecede patates ekimi var. Patates Ekimi 1 hafta önce başladı. Fakat biz bugün haberini yapmaya geldik. Gördüğünüz gibi arka tarafımızda 3 traktör ekim yapıyor. Aynı zamanda burası tek parça olarak 110 dönümlük bir tarla. Malumunuz patates üretimi zor bir üretim çünkü maliyeti yüksek bir üretim dolayısıyla para yapmadığı zaman, zarar ettiği zaman çiftçiyi de batıran bir üretim. Ama tabi İnegöl’ümüzde bunu profesyonelce yapan patates üretiminden vazgeçmeyen çiftçilerimizde var.  Bu sebepten bu senede 10 bin dekar civarında patates ekimi yapılmakta. Hasat zamanı geldiği zaman inşallah her şey gönlümüze göre olur. Çitçimizde buradan güzel bir para kazanır ve güzel bir gelir elde eder. Bu patates üretimimin İnegöl’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

450 ile 500 dekar alanda ekim yapacağız

İnegöl’e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesinde patates üretimi yaparak geçimini sağlayan Çiftçi Orhan Emek ise, “Her yıl olduğu gibi bu yılda patates ekimine başlamış bulunmaktayız. Bu yıl yaklaşık 450 ile 500 dekar alanda ekim yapacağız. Bu yıl biraz geç başladık hava muhalefetleri nedeniyle.İnşallah bütün patates üreten çiftçilerimiz için hayırlı bir yıl olur. Fiyatlar konusunda da tonaj konusunda da iyi sonuçlarla sezonu kapatırlar inşallah.” Dedi

Dünya Kadar Hayvan Ölüyor

Son olarak patates üretimi yapan Çitçi Zakir Özonan ise baharın gelmesi ile ilaçlama yapan çiftçilere seslenerek; “Çiftçilere hayırlı uğurlu olsun patates ekimi başladı. Patates ekimi başladı derken çiftçilerin sıkıntısı bitmiyor. Hemen ufacık bir şeyde dışarıdan ithalat oluyor. Çiftçinin durumu ne bileyim neşe yok fazla eskisi gibi. Fakat ekim yine var. Yine de biz umutluyuz İnşallah 2,5 ile 3 lira olduğunu tahmin ediyoruz. Allah hayırlısını göstersin. Çiftçilerden bir istediğimiz var. Rica ediyorumkullandıkları ilaç kutularını su boylarına dere boylarına atmasınlar. Ekosistemi kirletiyor ve dünya kadar hayvan ölüyor. Bunlara dikkat etsin çiftçiler. Bunları alıp imha etsinler.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71