www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir?

?Paylaştığın Senindir, Paylaş Sevindir?

İnegöl İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı İlhan Tatlı, İHH tarafından 26 yıldır süren kurban kampanyasının bu yıl da sürdüğünü belirterek kurban bedelinin 750 TL olarak belirlendiğini ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı İlhan Tatlı, ?İHH, 26 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak, kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için ?Paylaştığın senindir, paylaş sevindir´ sloganıyla dünyanın 103 ülke ve bölgesine ulaşmak yola çıkacak. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye´de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH, 26 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Çeyrek asrı aşan bir süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH´nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 750 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH´ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek. İHH İnsani Yardım Vakfı, geçen yıl toplamda 53 bin 500 bin kurban kesip dağıttı. İnegöl İHH İnsani Yardım Vakfı olarak da geçen sene 440 kurban kesip dağıtmıştık.?

 

NELER YAPILACAK?

?2018 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 103 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de bu kurban ziyaretlerinde atılacak.?

 

İHH EKİPLERİ YOLLARA DÜŞECEK

?İHH ekipleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşecek. Kimisi saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri bölgelerde İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İnegöl´den ise 4 kardeşimiz de bu yola düşecek. Nida Menteş Nijer´e, Erkan Atalay Somali´ye, Hasan Aydın Sudan´a, Serkan Oral ise Togo Cumhuriyetine gidecek ekipler içinde yer alacak. Kardeşlik duyguları güçlenecek. Mesele sadece et dağıtma meselesi değil, urban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.?

 

KRİZ BÖLGELERİNE ÖNCELİK VERİLECEK

?Kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Afrika´dan Balkanlara, Güneydoğu Asya´dan Ortadoğu´ya ve Latin Amerika´ya kadar 5 kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak. Kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz? Bağışlar, İHH dernek merkezimize giderek elden, internet üzerinden online olarak ya da derneğimizin telefonuyla bizlere ulaşarak kurbanlarını bağışlayabilir. Bu anlamda dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban saygılar sunuyoruz. Derisinin pişirilerek yenildiği yerlerde kurban bağış yapmayı unutmayalım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19