www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pazar esnafı sıkıntılı

Pazar esnafı sıkıntılı

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazarda işlerin düşük olmasının birkaç nedeni olduğunu, bunlardan bir tanesinin de gençlerimizin pazar kültüründen uzak olmasından kaynaklandığını söyledi.

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Durgut, ?Bu sene havaların dengesizliğinden yağışların fazlalığından bazı ürünlerde hastalık oldu mallarda noksanlık oldu. Mesela domates bu aylarda bu fiyatlarda olmaması lazım çünkü ağustos ayı domatesin en bol olduğu aylardandır. Ama çoğu ürün şuan pazarda normal fiyatlarda... Pazarda şuan satışlar baya düşük. Bunu etkileyen birkaç neden var. Pazarcının satışlarında Temmuz ayından Eylül ayının başına kadar bir düşüş yaşanır bu normaldir. Bir diğer neden gençlerde pazar kültürünün olmaması, daha çok gençler aperatif şeyler yiyerek gününü geçiriyor artık evlerde tencere kaynamıyor buda pazardaki işlerin düşmesine sebebiyet veriyor. Yine insanlarda alım gücünün zayıf olmasıda satışlarımızı etkiliyor. Bayram arifelerinde olmamıza rağmen, insanlarda hiç bayram geliyormuş havası yok. İnegöl sanayi şehri olduğu için müşterilerimizin yüzde 60ı sanayi esnafı oradaki işlerin kötü olmasıda satışlarımızı etkiliyor? dedi.

MALİYETLERİN ARTMASI FİYATLARI ETKİLİYOR

Döviz artışlarının fiyatları etkilemediğini söyleyen Durgut, ?Çiftçinin maliyetlerinin artması, aracıların maliyetlerinin artması, pazarcının maliyetlerinin artması ister istemez ürünlerin fiyatlarını da artırıyor? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19