PAZARCI DA TEKNOLOJİYE AYAK UYDURDU

PAZARCI DA TEKNOLOJİYE AYAK UYDURDU

12 yıllık pazarcı Seyit Kurt, İnegöl’de bir ilki gerçekleştirerek pazar tezgahına pos cihazı koydu. Sergisine ‘Kredi kartı geçerlidir’ şeklinde bir de yazı asan Kurt, müşterilerinin de bu durumdan gayet memnun olduğunu ve bu şekilde mark

Marketlerdeki sebze meyve stantları nedeniyle işleri yarı yarıya düşüş gösteren pazarcı esnafı, çareyi teknolojiye ayak uydurmakta buldu. 12 yıllık pazarcı Seyit Kurt, İnegöl’de bir ilki gerçekleştirerek sergisine bir pos makinesi koydu ve müşterilerine kredi kartıyla alışveriş imkanı sundu.

Kredi Kartı Nereden Aklına Geldi?

Seyit Kurt, pos makinesi almak nereden aklınıza geldi şeklindeki soruya, bir müşterisi ile yaşadığı olaydan sonra bunu yapma gereği hissettiğini belirterek cevap verdi. Sergisinde uzun zamandır pos makinesi kullanıldığını anlatan Kurt; “Bir gün devamlı benden alışveriş yapan bir müşterim geldi. O gün cebinde kredi kartı varmış ama nakit parası yokmuş. Adam utanarak veresiye olur mu diye sordu. Ben de tamam dedim, zaten sürekli benden alışveriş yapan müşterim. Müşterimin mağduriyetini görünce ben de sergim adına bankaya başvurarak bir pos makinesi aldım. Şu anda pazarda sebze meyve konusunda benden başka pos makinesi kullanan yok” dedi.

Müşteri De Memnun

Müşterilerinin de bu durumdan memnun olduğunu anlatan Seyit Kurt, “Pos makinesini aldıktan sonra sergime bir de ‘Kredi kartı geçerlidir’ şeklinde yazı astım. Müşteri de bu durumdan çok memnun. İnsanlık hali, gün geliyor adamın cebinde para olmuyor. Kredi kartı da bu gün her vatandaşta var. Hem onların mağduriyetlerini gidermek, hem de bir yenilik yapıp teknolojiye ayak uydurmak için böyle bir uygulamaya başladım. Kredi kartı ile satışlarımız da iyi. Hatta kredi kartı geçerli olduğu için sadece benim sergime gelen vatandaşlar var. Kredi kartına olan talepten dolayı sergideki ürün çeşidini de arttırdık. Sebze, meyve, yemeklik ürünler ne arasanız var” şeklinde konuştu.

5 TL Ve Üzeri Alışverişlere Kredi Kartı

Kredi kartı yazısını gören müşterilerin bazen şaşırdıklarını da anlatan Seyit Kurt; “Bazı müşterilerimize şaka gibi geliyor. İnsanların çok da alışık olmadığı bir durum. Sadece meraktan bile gelip alışveriş yapanlar var. Ama tabi her alışverişe kart geçemiyoruz, 5 TL ve üzeri alışverişlerde kredi kartı geçebiliyoruz” diye konuştu.

Kurt’tan Pazarcı Arkadaşlarına Çağrı

Seyit Kurt, marketlerde bulunan sebze meyve stantları nedeni ile işlerinde düşüş olduğunu ve kredi kartı uygulamasıyla marketlerle mücadelenin de bir nebze de olsa kolaylaştığını anlatarak; “Marketlerle başa çıkabilmek için güzel bir uygulama. Diğer pazarcı arkadaşlarıma da bunu tavsiye ederim” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07