PAZARCI ESNAFININ İÇİNİ ISITAN GELENEK

PAZARCI ESNAFININ İÇİNİ ISITAN GELENEK

İnegöl Belediyesi, Muharrem ayının 10’uncu günü nedeniyle dün kapalı Merkez Pazarı Mer-Pa’da esnafa ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

İnegöl Belediyesi, Muharrem ayının 10. günü münasebeti ile dün kapalı Pazar alanı Mer-Pa’da esnafa ve vatandaşlara aşure dağıttı. Belediye meclis üyelerinin ve daire müdürlerinin de yoğun katılımıyla gerçekleştirilen aşure ikramında yaklaşık bin 500 kâse aşure dağıtıldı.

Aşure Dağıtımı sırasında bir açıklama yapan Başkan Aktaş, hicri takvimin yeni yıl başlangıcının Muharrem ayı olduğunu ifade ederek, “Muharrem ayının 10. günü itibari ile de aşure günleri başlıyor. Muharrem ayı ve aşure günlerinin, İslam geleneğindeki yeri ve önemi çok büyüktür. İlk aşureyi büyük tufandan sonra Nuh Peygamberin yaptığı rivayet edilir. Bundan dolayı aşure günü tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir. Ülkemizde bu özel aşure günü çok iyi idrak edilmekte, buna dair evlerde aşure pişirilmekte ve değişik sivil toplum örgütleri de buna katkı koymaktadır. Bizde belediye olarak her yıl farklı noktalarda aşure günüyle alakalı etkinlikler yapıyoruz. İlk etkinliğimizi, Mer-Pa’da gerçekleştirdik. 18 Aralık 2010 Cumartesi günü de İnegöl Belediyesi olarak Kuyumcular çarşısı girişinde aşure dağıtımı yapacağız” dedi.

Yılsonu etkinlikleri arasında da aşureye yer verildiğini ve bu kapsamda Mekke’nin Fethinin de kutlanacağı bir gece tertip edileceğini kaydeden Aktaş, “Birde yılsonu itibariyle hem Mekke’nin Fethini hem de aşure günü bahane edilerek, hem aşure dağıtımı hem de Mevlana gecesi tertip edeceğiz. Burada amacımız, bizi biz yapan değerleri toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayabilmektir. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22