PAZARCI RAMAZAN AYINDAN UMUTLU

PAZARCI RAMAZAN AYINDAN UMUTLU

Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala sıcaklıkların tavan yapması vatandaşları pazara çıkamaz hale getirdi. Pazar esnafı ise bu durumun Ramazan'da düzeleceğini umut ediyor.

Ramazan ayına girmemize sayılı günler kala hava sıcaklıklarının tavan yapması sonucu vatandaşlar Ramazan alışverişine çıkamaz oldu. Deyim yerinde ise sinek avlayan Pazar esnafı ise durumun normale döneceğinden umutlu.

 

FİYATLARDA FAZLA OYNAMA YOK

Ramazan’ın yaza gelmesinin işleri durdurduğunu belirten Pazarcı esnafından Mehmet Köylü, “Fazla satış olmuyor ama halimizden memnunuz çok şükür. Fiyatlar bu sene de iyi, fazla fark yok. Geçen sene 25 TL olan hurma türü bu sene 30 TL, fazla bir fark yok” dedi.

 

FAZLA ÇEŞİT GELMEDİ

Yine pazarcı esnaflarından olan Murat Kasap, “Hurma satışlarımız başladı. Hurma çeşidi bu sene pek yok. Medine tarafından fazla rağbet yok. Fiyat aralıkları geçen seneye göre biraz daha yüksek. Artmasının sebebi biraz daha doğuda olan iç savaşlardan dolayı vergilerin artmasıdır. Bu Ramazan’da sıcaklıklar işimizi zorlaştıracak ama Allah bir kolaylığını verir” şeklinde konuştu.

 

RAMAZAN ALIŞVERİŞİ YAVAŞ YAVAŞ BAŞLIYOR

Vatandaşların hurmaya ilgisinin iyi olduğunu belirten Turhan Yalçın, “Ramazan alışverişi havası pazarda yavaş yavaş başlıyor ama Ramazan başladığında bu işler mutlaka hareketlenecektir. Cumartesi günü mutlaka kendini belli eder. Hava sıcaklıklarının da etkisi var ama insanlar Ramazan’a girilince alışveriş yaparlar. Hurma fiyatlarında da az bir şey artış var ama vatandaşı fazla etkilemez” diye konuştu.

 

SICAKLAR ZORLAYACAK

Pazarda çok önemli bir artış olmadığını ve fiyatların normal olduğunu belirten Erhan Er, “Tabi ki ufak tefek yükselişler var ama yine de çok şükür. Kuru üzümdür, hurmadır Ramazan dolayısı ile bunlardan alışveriş yaptık. Ramazan ayını daha önce 1 dönem daha yaz ayında yaşadım. Sıcaklar insanları çok bunaltıyor o yüzden mümkün olduğunca evden çıkmamaya çalışıyoruz” dedi.

 

MÜKAFÂTI DA BÜYÜK OLUR

Fiyatların biraz arttığını belirten Pazarcı esnafı Ali Ceylan, “Talep olunca fiyatlarda artış da oldu. Yazın olması Ramazan’ı zorlaştırıyor ama mükâfatı da büyük tabi yapabilene. Daha önce de böyle çok sıcaklarda orucumuzu tuttuk. 1 dönem geçirdik 2. döneme girdik” şeklinde konuştu.

 

PAZAR DURDU

Fiyatların uygun olduğunu fakat vatandaşların pazara ilgisinin olmadığını belirten Aysel Erkin, “Ramazan’da piyasa daha düşük olur. İşler daha da durur. Bugün bile pazar çok durgun. Millet sıcaktan alışveriş yapamıyor. Ramazan alışverişleri henüz yapılmıyor. Vatandaşlar 1-2 kilo ile idare ediyorlar. Bu sene Ramazan ayı herkesi zorlayacak ama Allah yardımcımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH KOLAYLIĞINI VERİR

Ramazan alışverişine henüz çıkmadığını belirten İbrahim Pala, “Fiyatlarda artış var ama fazla değiş. Ramazan için hurma alışverişimizi yaptık. Bu Ramazan çok sıcak geçecek ama zorlayacağını düşünmüyorum, Allah kolaylığını verir. Sıcak dolayısı ile öğlenleri 2-3 saat dışarı çıkmamamız gerekiyor. Bundan 36 sene önce bir kez daha böyle sıcak Ramazan’a denk gelmiştik. Allah’ın işi belli olmaz, Allah kullarına acır” dedi.

 

ÇOK ZORLAYACAK

Pazarda limonata satarak geçimini sağlayan Kadir Baştürk ise, “Havalar çok sıcak. İşlerimiz iyi, Allah razı olsun. Ramazan’a 2 gün kaldı. Bizim işimiz bitiyor. 17 saat oruç tutacağız, kesinlikle çok zorlanacağız. Ben izne çıkacağım, Ramazan’da dinlenerek orucumu tutacağım” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07