PAZARCILAR ENDİŞELİ

PAZARCILAR ENDİŞELİ

İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, kış aylarının normalden fazla yağışlı, yaz mevsiminin de yüksek sıcaklıklarda geçiyor olmasının pazar fiyatlarını etkileyebileceğini belirtti.

 

Pazardaki fiyatların an itibariyle normal olduğunu belirten İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, 2-3 ay içerisinde fiyatların artabileceğini ifade etti.

YAĞMURUN VE SICAĞIN AŞIRISI ÇİFTÇİYE ZARAR VERİR

Aşırı yağışlardandolayı patateslerin sağlıklı olmadığını belirten BaşkanVehbi Durgut, ?Beklenen verim olmadı. Tonaj yapmadı. Bildiğiniz gibi kiraz da para yapmadı. Bunların hepsi yağmurlardan dolayı oldu. Yaşanan sıcaklıklar da şu andaki ürünlere zarar veriyor. Domates, biber gibi ürünler sıcaklardan çok etkileniyor ve yanıyor. Buda ne oluyor, hem pazara yansıyor hem de tüketiciye yansıyor. Şuan için yansımaz ama ileriki zamanlarda yansıyacak. Bunlar bizim elimizdeki olan birşeyler değil. Bunların hepsi afettir. Aşırı yağmur ve aşırı sıcaklıklar çiftçiye zarar verir? dedi.

AN İTİBARİYLE FİYATLAR NORMAL

Kışın ve ilkbaharın ağır geçtiğini ifade eden Durgut, ?Şuanda ağır sıcaklıklar var. Ramazan ayında aşırı fiyatlar yoktu. Dalgalanmalar oluyor tabi ama bayramdan sonra da pek aşırı yüksek fiyatlar yok. Domates 1-2,5 lira arasında değişiyor.Biberdir, kividir bunun gibi yeni çıkan ürünlerde biraz yüksek fiyat olabiliyor ama daha sonra fiyatlar yerine oturuyor. Hava şartları düzgün olduğu sürece fiyatlarda oynama olmaz ama bir taraf yanar, bir taraf soğursa fiyatlara da yansır.Şeftalide de aynı şekilde verim düşük. Tabi burada fiyatlar oynamaz biliyorsunuz burası üretim bölgesi. İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük yerlerde fiyatlar biraz daha yüksek olur ama bizim burada fiyatların yüksek olacağını zannetmiyorum. Şeftali 5 lirayı muhakkak bulur. Az olduğuiçin bulur. Bollandığı zamanda fiyatlar düşer? şeklinde konuştu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24