PAZARCILAR HİJYEN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

PAZARCILAR HİJYEN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

İnegöl’de sebze ve meyve ticareti ile uğraşan manavlara ve pazarcı esnafına, Halk Eğitim Merkezi tarafından hijyen eğitimi verildi.

Birçok sektör ve iş dalını kapsayan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği, sebze ve meyve ticareti yapan manavları ve pazarcı esnafını da kapsıyor. İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması gereken manav ve pazarcı esnafı için düğmeye bastı. Gerçekleştirilen programda 100 kişiye bu eğitimin verildiğini ifade eden İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, herkesin bu eğitimden geçerek Hijyen Belgesi’ni almak zorunda olduğunu belirtti.

 

AĞIR PARA CEZALARI VERİLECEK

Eskiden sağlık muayeneleri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Esnafın, gıda işi ile uğraşanların portör muayeneleri oluyordu. Son zamanlarda bunlar kalktı ve devlet hijyen belgesi adı altında bir belge çıkarttı. Biz de sebze ve meyve sattığımız için ve bu kapsama girdiğimiz için biz de bu belgeyi almak zorundayız. Onun için bugün eğitim alma sırası bize geldi. 100 kadar arkadaşımız başvuruda bulunda ve eğitimlerini alıyorlar. Başvurmayan arkadaşlar ileriki bir tarihte başvuru yaparak bu belgeyi almak zorundalar. 5 Temmuz’dan sonra denetimler başlayacak ve bu belgeye sahip olmayan arkadaşlara ağır para cezaları verilecek. Onun için gıda işi ile uğraşan herkesin alan, satan, ithal eden herkesin bu belgeyi alması gerekiyor” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00