www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pazarcıları mağdur edersiniz

Pazarcıları mağdur edersiniz

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Pazartesi pazarının farklı bir güne kaydırılması halinde esnafın mağdur olacağını söyledi.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut yapmış olduğu açıklamada; ?Pazartesi pazarının günüyle alakalı Belediye Başkanımız sayın Alper Taban göreve geldiğinden beri gündemden düşmüyor. Pazartesi pazarını Pazar gününe alalım gibi söylentiler gündemden düşmüyor. Bizimde belediyenin de önüne sürekli olarak geliyor. Sanayi esnafı rahatsız oluyor gibi söylentileri sıkça duyuyoruz. Belediye başkanımızla, belediye başkan yardımcılarımızla, zabıta müdürlüğümüzle ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu, Pazartesi pazarını Pazar gününe alındığı zaman pazarcı esnafımız mağdur olacak. Çünkü Pazar günü burada kimse olmuyor. Sanayi esnafı ve sanayi çalışanları olmadığı zaman pazarcının işi de olmuyor. Pazartesi esnafını yüzde 70´i sanayi esnafı ve sanayi çalışanı besliyor. Pazartesi pazarında akşama kadar tek tük satış yapıyoruz ama akşam saat 17.00´dan sonra akşama kadar yaptığımız satışı saat 17.00´dan sonra bir saatte yapıyoruz. Bunun nedeni ise, sanayi esnafı ve sanayi çalışanı paydos ediyor ve bizde sanayiye hitap ediyoruz. Pazartesi kurulan pazar, eğer Pazar gününe alınırsa biz pazarcı esnafı olarak burada iş yapamayız ve mağdur oluruz.?dedi

Enden Boydan Daraltılacak

Durgut devamında ise; ?Burada pazarcı esnafınımağdur etmeden neler yapabiliriz. Biz bunu Belediye başkanımızla, Belediye başkan yardımcılarımızla, Zabıta müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz istişareler sonucu neler yapabileceğimizi konuştuk. Pazartesi pazarının alanı 14.450 metre kare, İnegöl´ün merkez pazarı olan MERPA pazarı ise, 10.800 metre kare bir yer. Burası semt pazarı olması nedeniyle burasını biraz daraltalım dedik. Burada kurulan Pazar alanında bazı noktalarda boşluklar var. Almış olduğumuz karar ile biz bunları enden ve boydan olarak daraltma kararı aldık.? İfadelerini kullandı.

İki aylığına kapatılabilir

Pazartesi pazarı alanının iki aylığına inşaata döneceğini ve kapatılabileceğini belirten Durgut; ?Pazartesi pazarında alt yapı ve su giderleri yok. Hem bunlar yapılsın dedik ve kökten çözüm olsun istedik. Buda yaklaşık iki aylık bir zaman alacak. İki aylık zaman zarfında bu alan inşaat alanına dönecek. Biz bu pazarı nerede açacağız o sıkıntı var. Biz 2 ay burada Pazar açmayalım diyoruz ama bu seferde mahalle sakinleri sıkıntı çekecek. Başka yere taşıyarak çözüm bulalım dedik ama merkez Pazar alanı (MERPA)´ya taşısak bu mahallede yaşayan vatandaşlar sıkıntı çekecek.? Şeklinde konuştu.

Çoğunluk Karar Verecek

Son olarak Pazartesi pazarının iki aylığına kapatılıp, kapatılmayacağına yapacakları toplantı ile pazarcı esnafının karar vereceğini belirten Durgut; ?Biz Pazar esnafı olarak kendi aramızda önümüzde ki günlerde toplantı yaparak oylamaya sunacağız. Eğer çoğunluk açmayalım derse Pazartesi pazarını iki aylığına açmayacağız.? Diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01