www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pazarda fiyatlar el yakıyor

Pazarda fiyatlar el yakıyor

İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, havalardaki değişmelerin sebze ve meyve fiyatlarını ciddi manada etkilediğini söyledi.

Havalardaki değişme Pazar fiyatlarını vurdu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, Ramazan Ayı sonrasında fiyatların dengelenebileceğini ifade etti.

İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, hava muhalefeti nedeni ile üretimin azaldığını ifade ederek, ?Havaların ısınmasıyla sebze fiyatları biraz düşmeye başlamıştı ama bir haftadır devam eden hava muhalefeti sebebiyle salatalık, patlıcan gibi ürünlerde üretim azaldı. Bu ürünler daha çok sıcak havalarda bollaşıyor. Bu sebepten ötürü fiyatlarda bir inme ve çıkma ayarsızlığı oldu? dedi.

Domatesin Fiyatı Yükseldi
?Domates bu sıralar çok kısır, bu yüzdende fiyatı sürekli yükseliyor? ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Durgut, ?Bu aylarda dünya ikliminde sadece bizim coğrafyamızda yetişen domatese dış ülkelerin talebi fazla. İhracata ağırlık verildiği için iç piyasada az bulunan domates fiyatları bu sıralar yükselişte. Bu sürecin Mayısın 15-20´sine kadar devam edeceğini söylüyorlar? şeklinde konuştu.

Soğan ve Patates El Yakıyor
Soğan ve patatesin fiyatının hala yüksek olduğunu ifade eden Durgut, ?Soğan ve Patates piyasası da aynı şekilde yüksek olan ürünler arasında yer alıyor. Pazarcı olmamıza rağmen bu iki ürün fiyatları bize bile yüksek geliyor. Patates ve soğan fakir yemeği iken artık zengin yemeği oldu. Kilosu 7,5 - 6,5 TL´den alıcı buluyor bu ürünler. Bu ürünlerin yenisi çıkmadı, eskisi de tükenmeye başladı. Dolayısıyla böyle bir fiyat artışı oldu. Zaten geçen yıl soğanlarda çıkan hastalı sebebiyle depolarda çürümüştü. Bununda etkisi var. Bollaştığı zaman illaki düşecektir fiyatları? dedi.

Fiyatlar Ramazandan Sonra Dengelenecek
Durgut, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: ?Artık yeni çıkan kiraz, çilek, malta eriği gibi yeni ünlerde ufak ufak pazarlara girmeye başladı. Şuanda bunlarında fiyatları yüksek ama bunlarda zamanla ucuzlayacak. Öyle zannediyorum ki ramazan bitikten sonra fiyatlar dengelenecektir? dedi

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01