www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pazarın gözdesi hamsi

Pazarın gözdesi hamsi

Denizlerde av sezonunun açılmasıyla balık pazarında hareketlilik başladı. İnegöl´de vatandaşların en çok rağbet ettiği balıklar hamsi ve sardalye oldu.

Denizlerde av sezonu 1 Eylül itibarıyla açılırken tekneler 7,5 ay süreyle denizlerde olacak. İlk günlerde vatandaşlar balığa yoğun ilgi gösterirken, ilçemizde en çok satılan balıklar hamsi, mezgit ve sardalye oldu. Ancak fiyatlar biraz el yakıyor. Bunun sebebi ise balıkçılar balığın az olması ve deniz suyunun sıcak olmasından kaynaklandığını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan balıkçı Kadri Turan; ?Balık sezonu başladı herkese hayırlı uğurlu olsun. Şuanda fiyatlar biraz yüksek balık biraz az çıkıyor bunun sebebi de deniz suyunun sıcak olmasından kaynaklanıyor. Fiyatlar biraz yüksek normalin üzerinden gidiyor ama mevsimler normale döndüğünde havaların soğumasıyla fiyatlarda düşecek. Balık fiyatlarına baktığımızda hamsi az çıkıyor. İlk çıktığında hamsi 30-40 liraları gördü şuanda ise 25 TL,  istavrit 20 lira, sardalye balığı 15 lira ama ilerleyen günlerde fiyatlar yarı yarıya kadar düşüneceğini tahmin ediyoruz. Balık alırken önce balıkçıya dikkat etmek lazım bence,. Balıkların renginin parlak olması gerekiyor, süzgeçlerinin kırmızı olması ve gözlerinin özellikle sim siyah kömür gibi olması gerekiyor.? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19