www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pazarlama Öğrencilerinden Eğitime Katkı

Pazarlama Öğrencilerinden Eğitime Katkı

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı öğrencileri, Halkla İlişkiler dersi kapsamında gerçekleştirdikleri projeyle Hocaköy İlk ve Ortaokulu´na kütüphane ve Atatürk büstü kazandırdılar.

Pazarlama Programı öğrencileri, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan Hocaköy İlk ve Ortaokulu yöneticileri ile iletişime geçerek, yeni açılmasından dolayı birçok ihtiyacı olan okulun henüz yapılmamış olan kütüphane ve Atatürk büstünü oluşturma çalışmaları gerçekleştirdi.

Pazarlama öğrencileri, ´Kitap okumayan bir nesil, kurumuş ağaca benzer´ sloganı ile hem çocukların hayal güçlerini geliştirmek hem de kitap okumalarını arttırmak amacıyla kitaplık ve 243 adet kitap temin ederek örnek bir çalışma gerçekleştirdi.Öğrencileryalnızca kütüphane değil bunun yanında İnegöl Belediyesi´nin desteği ile okula Atatürk büstü de kazandırdılar.

Projede emeği geçen Simge Göçen, Şeyma İnci, Onur Çakır, Onur Ellikçi, Güngör İnci, Kubilay Balı ve Ahmet Cabadağ, gelecekte kendi yerlerini alacaklarını düşündükleri öğrenciler ile keyifli anlar yaşadılar.

KORİDORLAR KÜTÜPHANEYE  ÇEVRİLDİ

Pazarlama öğrencileri adına açıklamalarda bulunan Ahmet Cabadağ, ?Hocaköy İlkokulu seçmemizin nedeni okulumuzda okuyan 2 arkadaşımız olmasıydı. Onların sayesinde bu okula geldik. Okulu gezdik ve yeni açıldığını öğrenince eksiklerini öğrenmek istedik. Okulun kütüphane ile Atatürk büstünün olmadığını gördük. Kütüphane için bir sınıf aradık ama bulamadık. Bizde hocamızın da önerisiyle koridorları kütüphaneye çevirmek istedik. Gerekli yerlerle iletişime geçtik. Büst ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile görüştük ve bize çok yardımcı oldu. Kitap dolabıyla ilgili sponsor bulduk. Kitap toplamak için çalıştık. Arkadaşlarımız kitap getirdi ve bunları bir araya topladık. Projenin en önemli amacı çocuklara kitap okumayı sevdirmek. Okula ilk geldiğimizde öğrencilerin gelecekle ilgili bir misyonu olmadığını fark ettik. Bizde öğrencilerin kitap okuyarak geleceklerine dair bir hedef belirleyebileceklerini düşündük. Ve bu nedenle arkadaşlarımızla beraber okulu bir kütüphane kazandırmak istedik? dedi.

Cabadağ, projeye sponsorluk desteği veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ve İnegöl AVM´yeteşekkür etti.

EN ÖNEMLİ 2 EKSİK TAMAMLANDI

Cabadağ´ın ardından kürsüye çıkan Okul Müdürü Süleyman Demir, ?Böyle bir güzel bir programda birlikte olmak bizleri mutlu ediyor. Böyle bir proje de okulumuzu seçtikleri içinUludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümü öğrencilerine ve Danışma Öğretmeni Özlem hanıma çok teşekkür ediyorum. Okulumuzda gerçekten iki büyük eksiğimiz vardı. Bana göre en önemli eksikliklerimiz. Sağolsun öğrencilerimiz yaptıkları özverili çalışmalarla, yaratıcı fikirlerle güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. Okulumuzun büyük bir eksikliği olan kütüphanemizi bu çalışmalarla bizlere kazandırdılar. Aynı zamanda milletimiz için olmazsa olmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün büstü eksikti. Sağolsunlar yaptıkları çalışmalarla büstümüzü de tamamladılar. Okulumuzun artık bu anlamda iki en önemli eksiği giderilmiş oldu. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bu çalışmalarının devamını bekliyorum. Bizi unutmamalarını, taşıma merkezinin köy okulu olarak, her zaman kapımız onlara açık" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19