PEDALLAR TARİHE DÖNDÜ

PEDALLAR TARİHE DÖNDÜ

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Valiliklerinin ortak organizasyonu olan ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kurtuluştan-Kurtuluşa bisiklet turunun Bursa etabının startı Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından verildi.

 

Kurtuluştan-Kurtuluşa bisiklet turunun Bursa etabının startı Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından verildi. Vali Karaloğlu,  bu turun Osmanlı`nın filizlendiği Söğüt`ten, Türkiye Cumhuriyeti olarak doğduğu Çanakkale`ye bisiklet turu düzenleyerek hem bu bölgeyi tekrar gündeme taşımak, hem de Kuruluş ve Kurtuluş bağlantısını kurarak gençlerimize ve çocuklarımıza bir nebzede olsa tarih şuuru oluşturmak maksadıyla düzenlendiğini dile getirdi.

 

TARİH ŞUURU OLUŞTURMAK MAKSADIYLA DÜZENLENİYOR

Kuruluştan-Kurtuluşa bisiklet turunun, Bursa etabının startını vereceklerini belirten Vali Karaloğlu, “Bu bisiklet turu Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerimizin ortak bir organizasyonudur. Buradaki amacımız, Osmanlı`nın filizlendiği Söğüt`ten, Osmanlı`nın küllerinden Türkiye Cumhuriyeti olarak doğduğu Çanakkale`ye bisiklet turu düzenleyerek hem bu bölgeyi tekrar gündeme taşımak, hem de Kuruluş ve Kurtuluş köprüsünü kurarak gençlerimize ve çocuklarımıza bir nebzede olsa tarih şuuru oluşturmak maksadıyla bu tur düzenlendi” dedi.

 

5 YAŞINDAKİ DE VAR 80 YAŞINDAKİ DE

Organizasyona katılan bisikletçilere başarılar dileyen Vali Karaloğlu, “Buraya gönüllü olarak Türkiye’nin dört bir coğrafyasından gelen bisiklet sevdalıları içinde, ailesiyle katılan 5 yaşındaki Arda`nın da, 80 yaşındaki Ömer amcanın da olduğunu görmek mutluluk verici. İnşallah kazasız bir yarış tamamlarsınız. Bugün Bursa`da Saltanat kapısında, Osmangazi ve Orhangazi`nin manevi huzurundan tura çıkacaksınız. Allah, bu toprakları bizlere yurt edinen, kıyamete kadarda Türk, Müslüman yurdu olacak şekilde bırakan bütün şehitlerimize rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

 

19 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 5 etaptan oluşan Kuruluştan-Kurtuluşa Bursa etabı, Vali Karaloğlu`nun Tophane’de bulunan `Saltanat Kapısından` start vermesiyle başladı. 14 Eylül`de Söğütten başlayan bisiklet turu, 150 bisikletçinin katılımı ile 19 Eylül`de Çanakkale`de son bulacak.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07