www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PERİLER GERİ DÖNDÜ

PERİLER GERİ DÖNDÜ

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol takımı kendi evinde ağırladığı TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü´nü 72 ? 71 mağlup ederek 4 hafta süren mağlubiyet serisini sonlandırdı.

 

TBF Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi B Grubu 5. Hafta karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ligin güçlü ekiplerinden TED Ankara Kolejliler Spor Kulübünü ağırladı. İlk Periyotun daha ilk dakikasında 7 -0 geriye düşen Büyükşehir´in perileri, Şeyma´nın elinden bulduğu sayı ile farkı 5´e indirdi. İlk periyodun sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bitime 35 saniye kala durumu eşitlerken, periyodun son anlarında pota altında Gülay´ın elinden gelen sayı ile periyodu 16 ? 14 önde geçti.

 

İkinci periyotun hemen başlarında Didem´in elinden gelen üst üste üç sayılık atışlarla farkı 10 sayıya kadar çıkaran Büyükşehir´in Perileri,rakibin sert savunmasına karşı cevap vermekte zorlansa da, soyunma odasına 13 sayı üstünlükle 36 -29 girmeyi başardı.

 

Üçüncü periyot yine Didem´in elinden gelen üçlükle bir nevi başlarken, yeşil ? beyazlılar 17 sayıya kadar çıkardığı farkı koruyamayınca bitime 8 saniye kala Ankara temsilcisi farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başarsa da Didem´in son saniye üçlüğü periyodun sonunu belirledi. 54 -48.

 

Maçın son periyodu büyük heyecana sahne oldu. TED Ankara Kolejliler önce 56 ? 56 eşitliği sağladı ardından maçın bitimine 6.04 kala 58 ? 56 öne geçti. Karşılıklı başarısız hücumlarla geçen 2 dakika içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü´nde Yağmur´a yapılan teknik faul sonrası periler tekrar öne geçmeyi başardı.61 -60.

 

Sıkça faul ile duran periyotta son saniyesinde TED Ankara Kolejliler´in bulduğu son saniye üçlüğü garkı kapatmaya yetmeyince Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçı 72 ? 71 kazanarak, hem 4 hafta süren mağlubiyet serisini dindirdi hem de ligde ilk galibiyetine ulaşmış oldu.

 

GALİBİYETİ HAK ETTİK

Maçın ardından basın toplasında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basketbol Baş Antrenörü Ali Özbay, oyuncularını göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutlarken; ?Bundan önceki haftalarda da gerçekten oyuncularım çok iyi mücadele ediyorlardı ama maçın sonunu oynamasını beceremiyordu, bu maç ilk defa oyuncularım maçın sonunu oynamayı başardılar. Güzel bir maç oldu ihtiyacımız olan ve hak ettiğimiz bir galibiyete ulaştık? diyerek sözlerini noktalarken, Didem Nakaş ise ?Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Arkadaşlarım çok iyi mücadele verdi. Hak ettik, bundan sonra önümüze bakacağız, daha çok çalışacağız ve bu tür mutlulukları daha çok yaşayacağız? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19