www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pert kaydına dikkat!

Pert kaydına dikkat!

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, araç satın alacak olan vatandaşların satın alım işleminden önce sigorta şirketlerinden detaylı araştırma yaptırmaları gerektiğini, aksi halde alışverişten birkaç ay sonra araçlarına pert k

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Araç alış satışları gayet güzel gidiyor. Araba pazarında da oto galericiler sitesinde de işler güzel gidiyor. Bazen biniciler internete bakarak araçlar arasındaki farkı ayarlayamayabiliyorlar. Bugün 30 bin TL´lik bir arabaya internette 40-50 bin TL de yazanlar var. Bunlardan etkileniyorlar. Alım satımlarda bunlara bakmasınlar. Reel olarak bakmak istiyorlarsa yalnızca galericilerin vitrinlerine baksınlar. Sosyal medyada fiyatlar şişiriliyor, bunlara bakmasınlar. Araba pazarlarında bazen fiyatlar çok yüksek yazılıyor. Her malın 3 aşağı 5 yukarı geçeri var, 5-10 bin TL oynamaz hiçbir şekilde. Bozuk araba ona göre paradır, iyi araba ona göre paradır ama iyi arabanın da iyi fiyatlarını yazıyorlar. Bununla alakalı sorunlar oluşabiliyor. Ticaretlerimiz gayet güzel.?

İNEGÖL EKONOMİK ARAÇ TERCİH EDİYOR

?Vatandaşlar genelde ekonomik araçları tercih ediyorlar. İnegöl piyasası 10 bin ile 60 bin arası fiyat aralıklarındaki araçlara yöneliyor. Yüzde 90´ı bu yönde. Yüzde 10´luk kesim ise nadiren lüks araçları tercih ediyorlar.?

DİKKAT, PERT KAYDI ÇIKABİLİR!

?Araç alacak olanların aracın kilometresinin orijinal olup olmadığına dikkat etmeleri lazım. İkinci olarak şuanda bazı araçlarda pert kayıtları oluyor, bu kayıtlar da hemen çıkmıyor. Bunu daha detaylı olarak, sadece 5664´e bakmadan sigortacılardan da sorgulatmaları gerekiyor. Yoksa aldıkları arabada 1-2 ay sonra pert kayıtları çıkıyor. Bunlara dikkat etsinler. Fikir alışverişleri için Oto Koop´a bekleriz. Bilirkişi olarak yardımcı olmak isteriz. Plakayı değiştirip aracı satıyorlar, 1 ay içerisinde pert kaydı kayıtlarda oluşmuyor. Bazen 5664 yanlış yönlendiriyor, ona inanılıyor. Bunu en detaylı şekilde sigorta şirketlerinden daha sağlam bir şekilde öğreniriz. İşimizi sağlama alalım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19