PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR YETİMDİ

PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR YETİMDİ

Türkiye'nin tanınmış yazarlarından Ebubekir Kurban ve İbrahim Çolak, İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdunda kalan öğrenciler ile bir araya gelerek kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

 

 

 

“Yurdum Yazarlarla Tanışıyor” projesinin ilk ayağı olarak Ebubekir Kurban ve İbrahim Çolak, öğrencilerle bir araya geldiğini ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdu Müdürü Gülşah Koçak, projenin devam edeceğini ifade etti.

 

AKLINIZ, NEFSİNİZİ TERBİYE ETTİĞİNİZ İSTİKAMETTE YOL ALIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kız Yurdu Müdürü Gülşah Koçak, “İnsan 4 unsurdan oluşmuştur. Beden, ruh, nefis, akıl... Nefsini terbiye ettiğiniz istikamette aklınız yol alır. Bu sebeple iyi insanlarla, iyi dostlarla aklınıza yön verin. Allah dostları ile dost olun. ‘Yurdum Yazarlarla Tanışıyor’ projesinin ilk ayağında kıymetli ağabeylerimiz Ebubekir Kurban ve İbrahim Çolak’ı ağırlıyoruz. Her ay bazı yazarları yurdumuzdaki kızlarla buluşturacağız. Yazarlarımız deneyimlerini ve bilgilerini kızlarımıza aktaracaklar” dedi.

 

ÜMMET BİLİNCİNİ UYANDIRMAK ADINA

Konuşmaların ardından öğrencilere hitap eden İbrahim Çolak, kardeşlik yürüyüşünü anlatarak öğrenciler ile kısa süreli sohbetler etti. Mısır’daki Rabia hareketini desteklemek için Ankara’dan İstanbul’a yaya olarak yapılan yürüyüş sırasında yaşananları öğrencilere aktaran Çolak, ümmet bilincini uyandırmak adına bu yürüyüşün son derece önemli olduğunu belirterek bu gibi eylemlerin taraf belli etme adına önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

 

PEYGAMBER EFENDİMİZ DE BİR YETİMDİ

Dünyada pek çok yetimhane gezdiğini öğrencilere aktaran Ebubekir Kurban ise, yetimlere önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, Peygamber Efendimizin de bir yetim olduğunu her zaman öğrencilerin düşünmesini istedi. Yetim arkadaşlarına karşı ve genel manada yetimlerin hepsine karşı öğrencilerin büyük bir hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Kurban, bu hassasiyetin bir gün güzel bir açıdan bizimle buluşacağını da sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07