PEYGAMBER SEVGİSİ YAŞAM TARZIDIR

PEYGAMBER SEVGİSİ YAŞAM TARZIDIR

Kutlu Doğum Haftasına ilişkin bir açıklama yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Eğitim Başkanı Hasan Katırcı, “Peygamber sevgisi öyle diğer kutlanan günlere benzemez, o sevgi bütün Müslümanların hayatında başından sonuna kadar örnek alınması,

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Eğitim Başkanı Hasan Katırcı, kutlu doğum haftasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 

Hz. Peygamber (s.a.v.) efendimizin doğumunun Kameri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesinde, Miladi takvime göre de 20 Nisan 571 yılında olduğunu belirten Katırcı, “Asr-ı saadetten beri dünyanın her tarafındaki Müslümanlar, her sene, Rebiülevvel ayının 12. gecesini Mevlid kandili olarak ihya ederler. Hz. Peygamber (s.a.v.) efendimizin bir hafta boyunca ülkemizin her köşesinde ve yurt dışında hoca efendilerimiz tarafından halkımıza anlatılacak olması, gerçekten güzel şeylerdir. Rabbimden dileğim bu heyecanın, bu ülke insanının yüreğinden hiçbir zaman eksik olmamasıdır. Yeryüzündeki bütün Müslümanlar için Peygamber efendimizin (s.a.v.) doğumu kutlu olsun. Bu mübarek gün Ümmet-i Muhammed’in zulmün her çeşidinden kurtuluşunun vesilesi olsun inşallah” dedi.

 

KUTLU DOĞUM İSLAMA UYGUN KUTLANMALI

Hasan Katırcı, bazı kutlu doğum programlarında Mevlevî semazenlerle birlikte sahneye hanımlardan müteşekkil bir semah ekibi çıkarılmasını, her iki grubun birlikte döndürülmesini, kız öğrencilerin, hanımların başları açık, etekleri kısa, tuvalete benzeyen beyaz elbiseler içinde, İslâm dininin kesinlikle kabul etmediği bir kıyafetle sahneye çıkartılmasını, tiyatro gösterilerinin sergilenmesini, Nasreddin Hocadan fıkralar anlatılması ve folklor gösterileri gibi ibadet kapsamında değerlendirebilmesi müşkül olan etkinliklerin bulunmasının kesinlikle doğru olmadığını da belirterek şöyle devam etti: “Yine önceki yıllarda bir ilimizde vaize ve kadın Kur’an-ı Kerim öğretmenlerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle özel bir konser vermiş! Bir düşünelim… Hiç Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bundan razı olur mu? Bu yapılan Kur’an-ı Kerim’e, Sünnete, icma-i ümmete, fıkha, ahlâk-ı islâmiyeye aykırıdır. Başları örtülü de olsa vaizelerin ve kadın Kur’an-ı Kerîm öğretmenlerinin çalgılar eşliğinde namahrem erkeklere konser vermesi, dinimiz tarafından yasaklanmış ve haram kılınmıştır. 15 asırlık İslâm tarihinde böyle bir bid’at görülmemiştir, büyük bir günah işlenmiştir. Unutmayalım ki, Dinimiz kadınların ezan okumasına, imamlık yapmalarına, hac veya umrede yüksek sesle telbiye, tekbir veya salatü selam okumalarına müsaade etmemektedir. Çünkü kadınların sesi, bedenleri gibi namahremdir, gizlenmesi gerekir. ‘…Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler.’ Ayet-i kerimesinde, Cenab-ı Hak; kadınların ayak seslerinin bile duyulmasına müsade etmemektedir. Bir takım yanlış uygulamaların önünü açmamak için bu tür programlarda halka hangi mesajı, ne tür etkinliklerle verilmesinin gerektiğini çok iyi tespit etmek gerekir. Çünkü yarın birileri çıkıp, başka şeyleri ben böyle anlıyorum, böyle kutluyorum deme hakkını vermiş olabilir. Yanlış birtakım girişimlere de ön ayak olmuş olabilir. Bunun da zamanla nerelere varabileceğini kestirmek mümkün olmaz. Hıristiyan dünyasının yılbaşına bir bakınız ve korkunuz! Onlar da Hz. İsa (A.S.)ın doğum gününü kutluyorlardı, fakat zamanla dejenere edildi ve bakınız ne hâle geldi, ibret alalım. Rabbim bizleri muhafaza eylesin” Amin.”



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00