PİDEYE ZAM VAR MI?

PİDEYE ZAM VAR MI?

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan ve geçen yıl fırınlarda 1 liradan satışa sunulan pide, bu yıl yine iki çeşit halinde üretilecek ve fırınlarda yumurtalı susamlı 300 gramlık pide 1 liradan, susamlı 300 gramlık sade pide ise 75 kuruştan satışa sunulacak. Ha

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan pidesi bu yıl da zamsız olarak sofralarda yerini alacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre ramazan ayında satılacak pidenin azami kilogram fiyatının 3 lira ile 3,75 lira arasında belirlendiği kaydedilirken, bu azami fiyatın 2008 yılından beri değiştirilmediği ifade edildi.

Maliyeti Düşük Olan Ucuza Satabilecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının belirlenmesinde un fiyatlarının önemli etken olduğunu işaret eden açıklamalarda bulundu. Balcı, Ramazan ayı içinde un fiyatlarında bir artış olsa da bunun pide fiyatlarına yansıtılmayacağını söyledi. Maliyeti düşük olan esnafın belirlenen fiyatın altında satış yapabileceği açıklandı.

İnegöl’de Pide Fiyatları Ne Olacak?

İnegöl Fırıncılar Odası Başkanı Osman Ceylan, İnegöl’de uygulanacak olan pide fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, geçen yıl uygulanan fiyatların aynen geçerli olduğunu kaydetti. Ceylan; fiyatlarda bir artışın söz konusu olmadığını belirtirken, yumurtalı susamlı 300 gramlık pidenin 1 liradan satışa sunulacağı ve sade susamlı pidenin ise 75 kuruştan sofralara geleceğini söyledi. Öte yandan Mayıs ayında İnegöl’de faaliyete geçen ve son dönemlerde özellikle ekmek fiyatlarında yaptığı indirimle fırıncı ve bakkal esnafının tepkisini toplayan İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ise Ramazan ayı içerisinde sadece sade pide üretimi yapacağını duyurdu. Ramazan ayı için üretim sayısı belirlemeyen Halk Ekmek fabrikasının talebe göre üretim yapacağı ve Halk Ekmek pidesinin fiyatının ise 50 kuruş olacağı öğrenildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07