www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pınar Su Sulhiye´de

Pınar Su Sulhiye´de

2015 yılında inşaat çalışmaları başlayarak iki yıllık süreçte tamamlanan Pınar Su Uludağ Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa´nın İnegöl ilçesine bağlı Sulhiye Mahallesi mevkiinde kaynak üzerine 16 bin metre kapalı alana sahip 30 milyon dolarlık büyük tesis ile Pınar Suyun üretim kapasitesi yüzde 29 oranında artırıldı.

SAATTE 81 BİN ŞİŞE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Pınar Su Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, ?Bu açılışı yapmak bizim için çok büyük bir onur. Bizler bu tesisi iki yıl temel atarak inşa etmeye başladık. Çok hızlı bir şekilde tesislerimizi bitirerek üretime aldık. Aslında hikâyesi geçmişe dayanıyor. Burada olmaya karar verdiğimiz an yaklaşık 5 yıl önceydi. Önce bölge halkıyla tanıştık. Beraber neler yapılabilir, en iyi tesis nerede olur diye incelemelerde bulunduk. Bu tesiste tek bir ağacı bile kesmeden nasıl çalışmalar yaparızı değerlendirdik. Tesisimizin etrafında tek bir ağacı bile kesmeden 2 bin tane yeni ağaç dikerek yeşil bir tesisi bu günlere getirdik. Bu tesisimizde endüstrinin en son teknolojilerini kullanan verimli son hızla üretim yapan makinelerle donattığımız fabrikamız oldu. Burada saatte 3 bin şişe dolum yapıyoruz. Saatte 81 bin şişe üretim yaparak teknolojilerinin en hızlı makinelerini kullanıyoruz. Kalite ve lezzet bizim için olmazsa olmaz. Müşteri memnuniyeti ile alakalı gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizde artık Bursa markası olduk. Kendi sektöründe milli forma bize ait. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

?YATIRIMLAR800 MİLYON LİRAYA ULAŞTI?

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise, ?Bu tesis bizim açımızdan çok değerli. Gıda su ve enerji insanlığın en temel üç konusu. Bu konulardan birinde sorun olduğunda maalesef huzur ve barış kayboluyor. Biz bunların hepsinde faaliyet gösteriyoruz. Pek çok sektörün öncülüğünü yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Yatırımlara devam ediyoruz. Son 5 yılda yatırımlarımız 800 Milyon liraya ulaştı. Gıda, boya, tarım ve içecekte yatırımlar yapıyoruz. Doğadaki kaynakları akıcı kullanıyoruz. Bu tesisimizin su ve içecek sektörüne dinamizm getireceğine inanıyorum?şeklinde konuştu.

TÜRKİYE´YE YÜREK VERDİK

Pınar Su Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, ?Sanayici bir aileden geliyoruz. Türkiye´ye yürek verdik. Tek amacımız var daha iyisini yapmak. Pınar markası çok büyük. 1984 yılından beri Pınar su olarak hizmet veriyoruz. Su ve içecek dünyanın geleceği. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum? dedi.

?ASKERLERİMİZDE PINAR SUYU İÇİYOR?

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar ise, ?Yaşar ailesi 1927´den itibaren dedemle, babamla ve amcam ile daha sonra bizlerle Türkiye´de faaliyet gösteriyor. Pınar Türkiye´de liderdir. Artık su şirketi değil içecek şirketiyiz. 90 yıllık bir iş hayatımız var. 100. Yılda bir araya geldiğimizde içecekte de lideriz demek bize nasip olur. Türkiye´nin iki tane güzel kaynağı vardır. Bir tanesi de Uludağ´dır. Suların içindeki iyot oranları da belirlenecek ve belirtilecek. Bizde bu konulara dikkat edeceğiz. Rekabette öncü olmak bizim görevimiz. Fırat kalkanı harekatında görev yapan askerlerimizde pınar suyu içiyor. Almanya´ya orta doğuya ihracatımız var. Önümüzdeki yıllardaki stratejimiz ihracatı daha da artırmak. Çin pazarına da girersek bir fabrika daha kurmak zorunda kalacağız? ifadelerini kullandı.

ALLAH´IN VERDİĞİ NİMET

Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Bize düşen gayret, bu şehri eksikleri noktasında en güzel şekilde en güzel yerlere getirmek. Bunun yanı sıra şehrimiz gerçekten çok dinamik bir şehir. Burada ulusal bir markanın şehrimizde üretim yapması bizler için kıymetli. Bu diğer yatırımcılarımızın da dikkatini çekecektir. Su Allah´ın verdiği nimet. Biz bunu en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Ayrıca ilçemizde bir içme suyu barajı inşaatımızda devam ediyor. Tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

BURSA SUDAN İBARET

Kaymakam Ali Akça´da, ?İlçemiz çok önemli değerlere sahip bir ilçe. Demografik yapımız çok renkli. Bu kadar önemli değerlere sahip İnegöl´ün ilk sıraya yerleştirdiği değeri de çalışan, üreten kişilik sahibi insanlar. Bu insanlar ilçemiz İnegöl´ü ülkemizde çok önemli bir aktör olarak temsil ediyorlar. Dış ticaret hacmimiz 1 milyar 250 milyon dolarlar seviyesinde. Üreten İnegöl´e Yaşar holding tarafından çok değerli tesis kazandırılıyor. Su insan yaşamı için vazgeçilmez en önemli unsurlardan biri. Havadan, sudan, gıdadan ayrı bir yaşam mümkün değil. Evliya Çelebi der ki; velhasıl Bursa sudan ibaret. Ekonomik bir realiteye dönüşüyor. Önemli bir tesis ülkemiz ekonomisine sunuluyor. Hayırlı kazançlar diliyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tesis gezilerek incelendi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29