Pita Festivali Coşkuyla Kutlandı

Pita Festivali Coşkuyla Kutlandı

Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen pita festivalinin bu yıl 22.´si Esenköy mevkiindeki pita alanında yapıldı.

Festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa ve İnegöl´ün Siyasi Parti Teşkilatlarının Temsilcileri, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı festival Esenköy Pita alanında gerçekleşti

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı selahaddin Kozan, ?Bu yıl, bizler için önemli bir yıl. Çünkü bu yıl, derneğimizin kuruluşunun 25.nci kuruluş yıldönümü. Dernek, çeyrek asır´ı geride bıraktı.15.07.1994´te kurulan derneğimiz, kuruluşundan 1 yıl sonra başlattığı, gelenekselleşmiş pita şölenlerine devam ediyor.Bu yılki pita şöleni de, 22.nci pita şölenimiz.Biliyorsunuz sadece, 3 yıllık bir kesinti dönemi yaşadık.Ülkemizde, olağanüstü durumlar olmadığı sürece,pita şölenlerimiz devam edecek. 3 yıllık kesintiden itibaren 2017´de tekrar başlayan 20.nci Pita´dan sonra,2018 ile 2019 dönemi Pita Şölenleri, bizim yönetimimize nasip oldu.Şahsım ve Yönetimim, camiamızı en güzel şekilde temsil etme gayreti içindedir.Keza, yaklaşık 2 yıldır sessiz-sedasız olarak yaptıklarımız ortadadır.Yetki dönemi sonuna kadar da yine sessiz-sedasız bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz.Bu vesileyle 22.nci pitaşöleni´nin gerçekleşmesinde emeği olan, katkıda bulunan ve davetimize icabet eden herkeseşahsım ve yönetimim adına ayrı ayrı teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum? şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı konuşmada, ?Hemşerilerimizin yüzlerinin gülmesi, onların birlik ve beraberliğinin arması bizim için en olmazlardan biridir. Günlük hayatta mutlaka sıkıntı ve problemler olacaktır. İnsan yaşadıkça eksikler hep olacaktır. Ama önemli olan birlik içerisinde hoşgörüyle yaşamaktır. Ben bugün sizlerin yanında olup bu mutluluğu tatmak istedim? dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Geçmişte dernek başkanımızla beraber Bosna´ya gittik, orada bir takım çalışmalar yaptık. Aynı şekilde oradan misafirlerimiz geldi. Bu kültürün artması ve yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Şimdi Alper kardeşim bu bayrağı aldı ve daha ileriye taşıyacak. Ben Bosna Hersek doğumlu bir ailenin çocuğu değilim ama kültürünü ve hatta dilini bile çok azda olsa biliyorum. Defalarca Bosna´ya gittim. Bizler artık et ve tırnak gibi olmuşuz. Farklı sebeplerle dedelerimiz kalkıp Türkiye´ye gelmişler ve artık burada ülkemizin çıkarları doğrultusunda bir ve beraber olarak ülkemizin geleceği adına gece gündüz çalışıyoruz. Örfümüzü adetlerimizi yaşarken aynı zamanda devlete olan bağlılığımızı da artırıyoruz. Bu programlarda aslında bunun birer göstergesidir. Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? diyerek sözlerini bitirdi.

Sabah saatlerinde başlayan festival piknik havasında geçti. Davetlilere Boşnak Böreği ve ayran ikram edildi. Yöresel oyunların oynandığı festival akşam saatlerinde son buldu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32