www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

PİTA ŞENLİĞİ İPTAL

PİTA ŞENLİĞİ İPTAL

Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şefik Memiş, bu yılki Pita Şenliği´ni yaşanan üzücü olaylar nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

Şefik Memiş yaptığı yazılı basın açıklamasında,"İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğimiz 1 Mart 1992 tarihinde Bosna Hersek´de dünyanın gözü önünde Müslüman oldukları için acımasız katliamlar yapılarak şehit edilen Bosna halkına ve Bosna Hersek´e yardımcı olmak amacıyla kurulmuş ve amacına yönelik hizmetlerle günümüze gelmiştir. Derneğimiz, kuruluş amacında da açıklandığı üzere Bosna savaşının başından beri siz değerli hemşerilerimizden, iş adamlarımızdan ve devletimizden almış olduğumuz desteklerle buradaki yaraları sarmayı amaçlamış ve görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Her yıl geleneksel olarak derneğimizin icra ettiği etkinliklerden olan Pita Şenliğimizi 24 Temmuz 2016 tarihinde yapmayı planlamıştık. İçerik olarak da geçmişten bugüne kanını canını feda etmiş olan şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutmayı ve akabinde de kendimize has lezzet olan Pita ikramımızı yapmayı kararlaştırmıştık. Söz konusu şenliğimiz için afişinden davetiyesine ikramlarına varıncaya kadar bütün organizasyon planlanmış olup 15 Temmuz gecesi demokrasi ve milli idareye yapılan saldırı nedeniyle şenliğimizi ileri bir tarihe ertelemiş bulunmaktayız"

"Olaylarda şehit olan vatandaşlarımız, polislerimiz ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz için 25 Temmuz Pazartesi günü Çamaşırlık Camiinde saat 21.00-22.00 arasında Mevlid-i Şerif okutmaya ve 500 adet Türk Bayrağı dağıtmaya karar vermiş bulunuyoruz. Tüm ilçe halkımızı mevlidimize davet ediyor, vatanımıza, milletimize yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor ve bir daha bu tarz üzücü olayları yaşamamamızı yüce Allahtan niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

HABER: Onurhan Bayraktar



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25