www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Pita´da Renkli Görüntüler

Pita´da Renkli Görüntüler

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER) tarafından bu yıl 20´ncisi düzenlenen geleneksel PİTA Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Tuzla Mahallesi meydanında düzenlenen şenliğe Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İç İşleri Bakanı Danışmanı Harun Akın, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri, dernek ve oda başkanları ile kalabalık Boşnak halkı katıldı.

GELENEK SÜRECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından şenliğin açılış konuşmasını yapan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER) Başkanı Adli Kavukçu, ?Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere, bu dernek, aynı zamanda bir kültür derneğidir. Bosna´dakilerle, Türkiye´nin her tarafına dağılmış olanlarla ve İnegöl´ümüzde yaşayan Boşnaklarla dayanışmanın yanı sıra kültürümüzü de yaşamak, yaşatmak dernek misyonunun bir diğer yönüdür. İşte bu pita festivali de kültürümüzün bir parçasıdır. Bugün şenliğimizin 20´ncisini idrak etmekteyiz. Kültürümüzün bir parçası olan bu şenlikleri gelecekte de sürdürme niyetindeyiz. Şenliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.

İNEGÖL İÇİN NE YAPSAK AZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ ise, ?Kendi kültürümüzü en güzel şekilde yaşadığımız, böreklerin piştiği güzel bir etkinlik. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Tuzla Köyü için İnegöl için ne yapsak az ve yapmaya da devam edeceğiz. Eksiklikler birer birer giderilecek. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile birlikte bizlerde buralara hizmet ediyoruz. Türkiye güzel yolda... Türkiye gelişiyor, büyüyor. Her alanda faaliyetlerimiz var. İnegöl´ün tüm alanlarda gelişmesi için elimizden gelen desteği göstereceğiz. Bursa, Balkan topluluklarının yoğun olduğu başta Bosna Hersek olmak üzere tüm Balkanlardan dostlarımızın, kardeşlerimizin yaşadığı bölgedir. Tüm Balkan ülkelerinde faaliyetlerimiz var. Balkanlar ile Türkiye´nin köprüsü Bursa oldu. 2. Dünya Savaşı´ndan sonra yaşanan en büyük katliam Bosna´da oldu. Boşnak Müslümanlarımızdan 8 bin 372 kişi katledildi. Anma törenleri görevini de biz aldık. Oradaki insanlarımıza sahip çıkacağız? diye konuştu.

BATININ İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Gözgeç, ?Bizler köklü bir medeniyete sahibiz. Yüzyıllar boyu farklı düşüncelerdeki insanlar birarada barış ve huzur içinde yaşamışlar. İnancımız da bunu gerektiriyor. Barış içinde yaşamanın formülünü bulmuş bir milletiz. Yüzyıllar öncesinden bu yana nerede bir zulüm görmüş insan varsa, hep bize sığındılar, bizde onlara kucak açtık. Biz onların umudu olduk. Bursa´nın Balkanlarla köklü bir bağlantısı var. Batının gözü önünde ciddi bir soykırım yapılmıştı. İnsan haklarından bahseden bir batı, maalesef Bosna´da 8 bin 372 kişiyi katletti. Bunun yanında özgürlüklerden bahsederek batının ne kadar ikiyüzlü olduğunu görmüş olduk. Bizler farklı kültürlere sahip olsak da tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet bilinci içerisinde bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Bunun en büyük örneğini de aslında 15 Temmuz hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğimizi göstermiştik. Söz konusu vatan olunca biraraya geldiler ve milli iradesine sahip çıktılar. İzzetbegoviç´in dediği gibi; bizi toprağa gömmeye çalıştılar fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı?ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ertuğrulgazi Derneği Folklor ekibi gösterileri ile şenliğe renk kattı. PİTA böreklerinin ikram edildiği şenlikte protokol üyeleri Boşnak müziği eşliğinde halay çekti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36