PKK SİLAH BIRAKMADAN BARIŞ İSTEMİYORUZ

PKK SİLAH BIRAKMADAN BARIŞ İSTEMİYORUZ

Partisinin bayramlaşma töreninde konuşan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, buruk bir bayram geçirildiğinden bahsederek; “Terörün silahı bıraktığı zaman bizim barıştan yana konuşacağımızı bütün partilerin bilmesini istiyoruz” dedi.

Ramazan Bayramında da İnegöl siyasetinin gündemi terör oldu. Tüm siyasi partiler bayramlaşama törenlerinde yaptıkları konuşmalarda terörü hedef alırken, Bayramın ikinci günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasında partililerle buluşan İlçe Başkanı Turhan Neşe, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek bundan sonra ancak teröristler silahı bıraktıklarında barışın konuşulabileceğini söyledi.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Saat 15.00’da CHP İlçe Lokalinde bir araya gelen İlçe yönetimi ve parti üyeleri, bayramlaşma töreninin ardından İnegöl ve ülke gündemine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında İlçe Başkanı Turhan Neşe’den bilgi aldılar. Neşe, yapılan sohbetin ardından da yine partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Türkiye’de zor günlerin yaşandığını belirten Neşe, PKK terör örgütü silah bırakmadan barış istemedikleri mesajını verdi. Turhan Neşe, bayramı buruk kutladıklarını da dile getirerek; “Sınırda şehitlerimizin verildiği, terör örgütü ile iç içe olan ve onların temsilciliğini yapan kişilerin Milletvekili olarak da isimlendirsek sınırda teröristlerle kucaklaşmaların yaşandığı günlerdeyiz. Böylesine görüntüleri reddettiğimizi bu şekilde değil, bu konuları terörün silahı bıraktığı zaman bizim barıştan yana konuşacağımızı bütün partilerin bilmesini istiyoruz. Düşmanlık, kavga, kin, her türlü kötü duygunun bittiği bu bayram günlerinde halkımızın içi buruk da olsa bayramını yürekten kutluyoruz” dedi.

“AK PARTİ KAN KAYBEDİYOR”

Halkın içinin neden buruk olduğundan da söz eden Neşe, “Halkımızın için neden buruk; çünkü patates üreticisi memnun değil, çiftçimiz memnun değil, samanın balyası 12 lira olmuş hayvan yetiştiricimiz memnun değil. Buna rağmen biz yine de halkımızın mübarek ramazan bayramını kutluyor, bütün halkımıza CHP İlçe Başkanı olarak sağlıklı günler diliyorum. Ama bu gerçeği de söylemek zorundayız; AK Parti köylümüzü, çiftçimizi, esnafımızı unutmuştur, şehidimizi unutmuştur. Şehidimiz için 3-5 kişi diyen Hüseyin Çelik’i bizim duyarlı halkımızın unutması mümkün değil. Ama o konuşulmuyor, bizim Milletvekilimizin niye kaçırıldığı konuşuluyor. Bu gerçeği bütün yurttaşlarımızın sağduyusuna ve dikkatine bırakıyorum. Çünkü AK Parti kan kaybetmektedir.

İNEGÖL’DE DOĞAN DA KARNI DOYAN DA HEMŞERİMİZDİR

Konuşması sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir konuşmasında söylediği “25 yıldır İnegöl’ü biz yönetiyoruz” sözlerine de tepki gösteren Başkan Neşe, “Biz herkesi kucaklayan, İnegöl’de yaşayan; Karslı, Erzurumlu, Ardahanlı, Vanlı, Çorumlu, Bitlisli bütün hemşerilerimizi hiçbir önyargısız kucaklıyor ve onlar bizim hemşerimizdir diyoruz. Çünkü başkaları “Bizim genlerimizde var, biz 25 yıldır İnegöl’ü yönetiyoruz” diyorlar. Bizim böyle bir iddiamız yok. Biz hepimiz Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkesle İnegöl’ü yöneteceğiz. İnegöl’de doğan da, karnı doyan da bizim hemşerimizdir. Onlarla gönül birlikteliğimiz var. Büyük bir kardeşlik duygusu içerisinde onları da kucaklayacağız. Herkesi sevgiyle kucaklayan bir genel yönetim anlayışını da Ankara’daki genel iktidarı yapmak adına el ele gönül gönüle birlikte çalışacağız” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07