PKK`MI OLALIM

PKK`MI OLALIM

İnegöl Belediye Meclisi`nin kaldırıma ürün çıkarma yasağı sancılı başladı. Esnaflar kararı protesto ederken Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, hükümetin PKK ile bile masaya oturduğunu ancak Belediye`nin esnafla masaya oturmadığını öne sürdü.

Kaldırım işgal yasağı sancılı başladı. Esnafın kaldırıma ürün çıkarmasını içeren yasak dün İnegöl genelinde başladı. Ancak esnaf durumdan rahatsız.  Dün akşam saatlerinde çarşı bölgesinde toplanan esnaf karara tepki gösterdi ve yasağın kalkmasını istedi.

Esnaf adına açıklama yapan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, farklı oda başkanlarından aldıkları imzaları Belediye Meclisi’ne sunacaklarını ifade etti.

BELEDİYE KALDIRIM İŞGALİ YAPTI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, “Belediyenin 2 Şubat’ta almış olduğu kaldırım işgali kararına esnaf ilk günden tepkisini koymaya başladı. Belediye Başkanımızın da Cumartesi günü basında çıkan yazısında tüm esnaf oda başkanlarının desteğini aldığını söylüyordu. Basındaki arkadaşlarımıza evrakı verdim. 7 oda başkanı karara karşı çıktığını beyan edip bizi desteklediğini söyledi. İmzalarını da aldı. Belediye Başkanı bu toplantıyı kiminle yaptığını bilmiyorum. Belediye Başkanı bazı fotoğraflar gösteriyor, ama gösterdiği fotoğraflarda hiç belediyenin bilbordları, banka ATM`leri, ekmek büfeleri yok. 45 tane ekmek büfesini İnegöl Belediyesi daha 2 yıl önce dağıttı. Kendisi kaldırım işgalini en iyi şekilde uyguluyor. Esnafa uygulamayın diyor. Acaba esnafın burada iş yapmayışı Alinur Aktaş’a ne gibi şeyler kazandıracak. Ya da Kent Konseyi’ndeki Kadınlar Meclisi Başkanı bu konuyla alakalı çıkış yaptı. Zaten onu da AK Parti iyi şekilde değerlendirdi ve AK Parti İlçe Yönetimine aldı. O bayan da zaten ödülünü almış oldu. Ama bizim esnafımız nasıl ödüllendirilecek? İnegöl’e AVM yapılarak mı? Çarşıya giriyorsunuz, dubalar var, araçlarımızı park edemiyoruz. Çarşıya giriyorsunuz, caddeleri satmışlar, otopark ücreti ödeniyor. Çarşıya giriyorsunuz, esnafın dışarıda hiçbir malı yok. Sabahtan beri esnaf arkadaşlar müşterilere cenazemiz yok, bizim dükkânımız açık demekten müşteriye malını tanıtamaz hale geldi. Belediye Başkanının ve Belediye Meclis Üyelerinin bu konuyu tekrar değerlendirmelerini, bu esnafın yanında olmalarını istiyorum” dedi.

BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ

Kaldırım işgalinde kahvehanelerin sıkıntılı olduğunu belirten Selim Malçok, “Hepimizin eşi, kızı var. Bizler de karşıyız ama kahvehaneleri düzeltin. Bu iş şuna benziyor; biz diyoruz ki Sayın Başkan halk size şikâyet ediyor, böbrek taşım var diye. Belediye Başkanımız böbrek taşını almaktansa iki böbreğimizi alıp bizi öldürmeye çalışıyor. Biz yaşamak istiyoruz. Bizi yaşatmaları içinde önümüzdeki Cuma günü Belediye Meclisi var. Bu imzalı kâğıtla beraber ben de meclise gireceğim, normal bir dinleyici olarak, halk olarak esnafımın da hakkı. Belediye Meclisi’nin bu konuyu tekrar değerlendirmesini istiyorum. Burası Denizli ya da Kayseri değil. Daha önce de kendilerine ifade ettik. Bursa’da Tuz Pazarı var, Kapalı Çarşı var. Bursa Yaymacılar Odası diye bir oda var. Bu Yaymacılar Odası sadece yayılan esnafın kurmuş olduğu bir oda. Bununla alakalı devlet oda kurduruyor da, İnegöl Belediye Başkanımız bizimle niye masaya oturup, anlaşmıyor. Tayyip Erdoğan hükümeti bugün PKK ile uzlaşmaya çalışırken, biz PKK mı olalım uzlaşma masalarına oturmak için. Benim açıklamam bu kadar. Bundan sonra top Belediye Başkanı’nda. İsterse topu sahanın içerisine atsın, maça devam edelim. Topu taçta tutmak isterse, dışarı da top toplayıcılarımız var. Onlar aracılığıyla tekrar topu sahaya biz atarız” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22