www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

POKEMON ÇILGINLIĞI İNEGÖL´DE

POKEMON ÇILGINLIĞI İNEGÖL´DE

90´lı yılların sonu ve 2000´li yılları başlarında dünya çapında tüm çocukların ilgi odağı olan Pokemon çizgi filmi, yeni çıkan Pokemon GO oyunu ile dünyayı etkisi altına almış durumda. Pokemon çılgınlığına İnegöl´den de oldukça fazla katılım söz konusu.

 

Kısa sürede dünya çapında büyük bir ilgi odağı haline gelen Pokemon GO çılgınlığı Google´da en çok arananlar listesine girdi.

90´ların sonu ve 2000´li yılların başında tüm dünyayı saran Pokemon çılgınlığı, cep telefonu uygulaması olarak geri döndü. Nintendo ve Niantic´in ortak yapımı olan Pokemon GO, neredeyse tüm dünya genelinde indirilebilir durumda. Ücretsiz oyunda 722 Pokemon karakteri, telefonların kameraları ile yakalanmaya çalışılıyor. Ancak farklı bölgelerdeki Pokemonları yakalayabilmek ya da rakiplerle mücadele edebilmek için oyuncuların bazen kilometrelerce yol kat edilmesi gerekiyor.

Arttırılmış gerçeklik özelliğiyle dünyada hızla yayılan "Pokemon GO" oyunu sosyal medya uygulamalarını sollarken İnegöl´de de oyuna hatırı sayılın bir büyüklükte ilgi var. Özellikle gençlerin ilgi odağı olan oyun, insanları sokaklara sürüklerken vatandaşlar ellerinde telefonları ile sokaklarda Pokemon avına çıkmış durumdalar.

?KOKOREÇÇİDE POKEMON AVI?

İnegöl´ün birçok bölgesinde sosyal medya üzerinden yer bildirimi yaparak Pokemon GO oynadığını belirten vatandaşlardan en dikkat çekeni ise kokoreççide yapılan yer bildirimi ve ileti oldu. İnegöl´de bulunan bir kokoreççi dükkânında Pokemon avladığını sosyal medyadan duyuran bir vatandaş arkadaşlarının esprilerine maruz kaldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00