POLİSLER YANGIN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

POLİSLER YANGIN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

İnegöl Emniyet Müdürlüğü personeline, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli tarafından teorik ve pratik yangın eğitimi verildi.

Görev yaptığı bölgelerde asayiş olayları başta olmak üzere; doğal felaketler, kaza, yangın ve halkı ilgilendiren tüm konularda vatandaşın yanında olan emniyet teşkilatı, kendi görevlerinin haricinde de olaylara daha iyi müdahale edebilmek ve vatandaşın can güvenliğini sağlayabilmek adına eğitimlerini sürdürüyor. İnegöl Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda dün personeline yönelik teorik ve pratik yangın eğitimi verdi.

 

TEORİK EĞİTİM VERİLDİ

İlk olarak Sani Konukoğlu konferans salonunda yaklaşık 100 polis memurunun katılımıyla teorik eğitim gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Yangın Önleme Şube Müdürlüğünde görevli Serkan Dursunoğlu, polis memurlarını sinevizyon desteği ile bilgilendirdi. Yaklaşık 1 saat süren teorik eğitimde; yangının çıkış sebepleri, yanma ve yangın bilgisi, yangın yerinde alınacak tedbirler, mahsur kalanları kurtarmak için yapılması gerekenler, hangi şartlarda yangına müdahale edileceği, dumanlı ortamda nasıl hareket edileceği, ısı gibi konularda emniyet mensuplarına bilgi verildi. Seminer sırasında yangın olaylarıyla ilgili videolar da izletilirken, polis memurlarının soruları da yanıtlandı.

 

EMNİYET BAHÇESİNDE YANGINA MÜDAHALE ETTİLER

Teorik eğitimin ardından, İnegöl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde pratik eğitime geçildi. Hazırlanan platformda benzin yardımıyla yakılan ateş üzerinde polislere alevlere nasıl müdahale edecekleri, yangına hangi yönden müdahale edilirse daha etkili olacağı, yangın tüplerinin etkileri gibi konularda bilgi verildi. Daha sonra polis memurları sırayla yakılan ateşe müdahale ederek pratik eğitimden geçirildi.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00