www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Polisten cemaate eğitim

Polisten cemaate eğitim

İnegöl Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla camilerde düzenlenen mukabelelere katılarak çocuk istismarı ve oyunların zararları hakkında bilgilendirme yaptı.

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri, vatandaşları çarşı, pazar gibi yerlerin dışında artık camilerde de bilgilendirmeye başladı. İnegöl İlçe Müftülüğü Ramazan ayı dolayısıyla kadınlara yönelik camilerde mukabele yapmasını fırsat bilen Toplum Destek Polisleri kadınlara çocuklar hakkında bilgilendirme yaptı.

Her Gün Farklı Bir Camide Olacak

Her gün farklı bir camide bilgilendirme yapan Toplum Destek Polisi Ahmet Talak, ?e Devlet üzerinden baktığınız zaman her mahallenin kendi polisleri olduğunu görürsünüz. Bizler sizi mahallede her türlü tehlikeden korumak üzere mükellefiz. Bu polislere ulaşmanın iki yolu var ya irtibat numaralarımızdan bizlere ulaşacaklar ya da e devlet üzerinden bizlere mesaj yoluyla ulaşabilirler. Mahallenizde tehlike arz eden bir durum olduğu zaman bizlere ulaşabilirsiniz. Bizde sizlerin sorunlarınızın çözümünü hızlandırıyoruz? dedi.

Mavi Balina Oyununa Dikkat

 Sözlerine devam eden Talak, ?Son günlerde ortaokul ve lise çağındaki çocuklar için tehlike arz eden  ?Mavi Balina´ oyunu konusunda herkesin dikkatli olmasını istiyorum. Türkiye´de bu zamana kadar 140 kişi Mavi Balina nedeniyle öldü. Ailelerinin çocuklarıyla ilgilenmeleri ve onları yalnız bırakmamaları gerekiyor. Çocuklar herhangi bir oyun oynarken virüs şeklinde bilgisayar veya telefona link şeklinde geliyor ve çocuk o linki tıkladığı andan itibaren kamera sistemiyle çocuğunuzu takip etmeye başlıyorlar. Uygunsuz resimlerini çekip çocuğunuza şantaj yaptırıyorlar. Polise veya ailesine bu durumu anlatamayan çocuk ise karşı taraftan gelen 150 tane emiri uyguluyor ve 151. Komutta kendini intihar et komutu oluyor. Sizler de çocuklarınızı kontrol altında tutun ve bu tuzaklardan uzak durmasını sağlayın? şeklinde konuştu.

Çekinmeden suç duyurusunda bulunulması gerekiyor

Çocuk istismarı ve taciz konularına da değinen Talak, "Bu tür konularda bayanların kesinlikle çekinmeden hemen gidip suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Ama maalesef günümüzde yaşanan olaylarda özellikle eşinden ve çevresinden gelecek tepkiler nedeniyle sessiz kalıyor. Bunlar yanlış şeyler, bu tür durumlarda mutlaka gereken yerlere müracaat edilmesi lazım. Yoksa karşı taraf sessiz kalacağını bildiği için eylemlerine devam edecek" diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71