?Pontus Soykırım? Konferansına İnegöl´den tepki

?Pontus Soykırım?  Konferansına İnegöl´den tepki

Abdulhamithan Kültür Derneği 6- 8 Aralık´ta Atina´da düzenlenen Sözde ?Pontus Soykırım? Konferansına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Turgay yazıcı bu konferansa katılan bazı Türklerinde davet edildiğini belirterek; ?Böyle bir şeyin olup olmadığını araştı

Yunanistan´da 6-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ?Sözde Pontus Soykırım? konferansına  Abdulhamithan kültür derneğinden sert tepki geldi. Dernek başkanı Turgay yazıcı düzenlendiği basın toplantısında sert açıklamada bulundu.

Dernek başkanı Turgay yazıcı konu ile alakalı yaptığı açıklamada; ?Abdulhamithan kültür derneği vatanını, milletini,  bayrağını, maneviyatını her şeyin üzerinde gören bir neslin yetişmesi adına mücadele etmekte. Bizim amacımız milli tarih şuuru ile bir gençlik yetiştirmek ve yeniden büyük bir  Türkiye idealinde nokta kadar olsa da fayda sağlamak. Bildiniz üzere pontuslar federasyonu Yunanistan´da 6-8 Aralık tarihlerinde bir sözde soykırım semineri düzenledi. Buraya 3 Türk vatandaşı da konferansa davet edildi. Bu konferansa davet edilen  şahsiyetlerin gidip gitmediğini tespit edilmesini, şayet gittilerse de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından çıkarılmasını talep ediyoruz.  Biz bu milli meselelerde kendimizi bu göreve tayin ettik. Önce Yunanistan´ın 1821, 1831 tarihleri arasında  Morada nasıl 200 bin Müslümanı katletmesinin hesabını vermesini. Daha sonra 1912´de  balkan savaşlarında 5 milyon insanın katledilmesini ve yer değiştirilmesinin hesabının verilmesini. 1963´te  Kıbrıs´taki  yapıkları katliamın hesabını vermesini buradan onlara sesleniyoruz. Ayrıca burada Yunanistan Pontus federasyonuna bir çift sözümüz var. Tarihi çok iyi biliyorlarsa Abdülhamidhan kültür derneği tarihi bir dernek, siyasi olarak mesele bakmayacaklarına eminlerseler gelsinler tarihi anlamda biz onlarla oturup konuşalım. Sadece onların adıyla 1919´da yapılan soykırımla değil Mora´dan başlayalım biz bu işe. 1974 Kıbrıs barış hareketina kadar yapılan katliamlara bakalım. Biz iki komşu ülkeyiz ama burada Yunanistan devletine 1897, 1922 ve 1974 Kıbrıs barış harekatını iyi anlamalarını ve son olarak 1996´ta Kardak olayını iyi özümsemelerini söylüyoruz.? İfadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07