www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

POSOF´LU KADINLARA KUTLAMA

POSOF´LU KADINLARA KUTLAMA

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde Posoflu kadınlar için özel bir gece tertip etti.

 

Program, önceki gün dernek binasında saat 20.00´da gerçekleşti. Program öncesi kadınlara seslenen İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun; insanların kadın ve erkek olarak çift yaratıldığını söyledi. Hayatın her kademesinde kadınların var olduğunu belirten Kurşun; kadınsız bir hayatın düşünülemeyeceğini aktardı.

 

?KADINLARIMIZ BİZE EMANETTİR?

Özgen; ?Kadınlarımız bizim analarımız, bacılarımız ve kızlarımızdır. Kadınlarımız biz erkeklerin emanetidir. Hayatımızın bir parçasıdır. Nadide yaradılışlı insanlar ve başımızın taçları evlerimizin de sultanlarıdır. Bu geceyi de bu yüzden kadınlarımız adına düzenledik. Onların bir gün değil her gün hatırlanmasını istiyor, kadına karşı her türlü şiddete hayır diyorum? dedi.

 

?KADINLAR GÖNÜL ELÇİLERİDİR?

Kadınlar adına konuşan Ayşe Balcı ise; bu geceyi düzenledikleri için dernek başkanı ve dernek yönetimine teşekkür etti. Kadınların gündelik yaşam içerisinde yaptıklarının gözükmediğini, çok fazla iş yaptıklarının parasal bir karşılık olduğunda anlaşılacağını, ama kadınların; eşleri, çocukları için gönüllerini koyduğunu söyledi. Kadınların ülkemizde el üstünde tutulduğunu söyleyen Balcı; ?kadınlarımız, kızlarımız gönül elçileridir. Onlar adına şiirler yazılır. Onlara aşık olunur. Dolayısıyla kadın erkeğin emaneti ve gözünün nurudur. Kadınsız bir dünya düşünülemeyeceği gibi erkeksiz de bir hayat olamaz. Erkek ve kadın bir bütünlüğü temsil eder. Ayet ve hadislerde birçok noktada kadın övülmüş ve kadınlar konusunda insanlara mesaj gönderilmiştir. Kadınlarımız yeri geldi asker olmuş cephede savaşmış, yeri geldi evinde ev işleri yapmış. Ne olursa olsun kadın erkeğin yol arkadaşıdır. Bu geceye katıldığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Kadına karşı her türlü zulmü lanetliyorum.? dedi.

 

BAŞÖRTÜSÜ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından geceye katılan kadınlar için, en yaşlı konukların elleriyle özel pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminin ardından geceye katılanlara dernek yönetiminin bir armağanı olarak başörtüsü hediye edildi. Dernek Başkanı Özgen Kurşun, öğretmeninin hanımına başörtüsü verdikten sonra; programa katılan erkeklerle beraber programdan ayrıldılar. Kadınlar ise kendi aralarında piyanist eşliğinde türküler seslendirip gönüllerince eğlendiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25