POSOFLULARDA YENİ BAŞKAN EKİCİ

POSOFLULARDA YENİ BAŞKAN EKİCİ

Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği, olağan kongresini önceki gün gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede, Murat Yurdaer Ekici Başkanlığa getirildi.

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde Başkanı Hakan Ergül’ün ve görevi devrettiği başkanvekili Mustafa Kara’nın aktif siyasete atılmasının ardından, dernek önceki akşam kongresini gerçekleştirip yeni Başkan ve yönetimini belirledi. Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda yapılan kongrede yeni Başkan Murat Yurdaer Ekici oldu.

 

Kongreye; İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyesi adayları, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan ve belediye meclis üyesi adayları, MHP İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber belediye meclis üyesi adayları, Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer ve belediye meclis üyesi adayları, CHP İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yönetim kurulu üyeleri, Ardahan Dernekleri Federasyon Başkanı Şinasi Güneş ile çok sayıda davetli katıldı.

Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongrede, kongreye katılım gösteren belediye başkan adaylarına söz verilerek üyelere hitap etmeleri sağlandı. Protokol konuşmalarının ardından ise kongreye geçildi. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının tek tek ibra edilmesinin ardından Murat Yurdaer Ekici ve ekibi dernek yönetimine seçildi.

 

Seçimin ardından bir konuşma yapan İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Yurdaer Ekici, “Dedelerimiz 55-60 yıl önce çetin yaşam koşulları nedeniyle İnegöl’e göç etmeye başlamış. Doğasıyla, coğrafyasıyla bizim yöremize benzer özelliklere sahip İnegöl’ümüz bizim ikinci memleketimiz olmuş. Bizler 3. kuşak Posoflular olarak İnegöl’e gelmiş olmaktan son derece memnunuz. İnegöl’e ilk gelen dedelerimizden bugüne kadar, İnegöl’ümüze maddi, manevi, sosyal, kültürel, sportif ve diğer anlamda nasıl katkıda bulabiliriz hep bunun derdindeyiz. Bilindiği üzere akrabalarımızın büyük çoğunlu yurt dışında yaşamaktadır. Kazandıkları paraları da İnegöl’de yatırıma dönüştürmüş, özellikle inşaat ve emlak alanında hatırı sayılır yatırımları İnegöl’e kazandırmış, kazandırmaya da devam etmektedirler. Derneğimiz tarafından her yıl düzenlenen seyran şenliğimiz ile on binlerce insanımızı İnegöl’de buluşturarak İnegöl’ün Türkiye genelinde de tanınırlığına bir tuğla da biz koymak için gayret ediyoruz. Ilgarspor’umuz ile gençlerimizi spora teşvik ediyor ve onları kötü alışkanlıklardan korumak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Ilgarspor ile elde ettiğimiz başarılarda İnegöl’ün gururu olmaya devam ediyor” dedi.

 

“Bugün gerçekleştireceğimiz olağan kongremiz ile birlikte derneğimiz marifetiyle şehrime koyduğumuz katma değeri daha da ileri taşımanın derdindeyiz” diyen Ekici, “Derneğimize 4 yıl başkanlık yapan Sayın Hakan Ergül’den sonra bu görevi almak benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım için büyük onur. 4 yıl boyunca hep birlikte imza attığımız başarılı çalışmaları yine hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Derneğimizdeki görevleri süresince yapmış oldukları başarılı hizmetlerin ardından siyasete atılan Sayın Hakan Ergül ile Sayın Mustafa Kara’ya başarılar diliyorum. İnegöl Posof Kültür Derneği olarak bugüne kadar İnegöl siyasetine yön veren önemli değerler çıkardık. Çıkarmaya da devam ediyoruz. Ancak şu iyi bilinmelidir ki biz dernek olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum. Yazarın da dediği gibi; Cezaevlerinde Posoflu göremezsiniz. Biz; vatanına, milletine ve tüm değerlerine bağlı Posoflular olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve canımız Türkiye’mize verebileceğimiz hizmetin derdindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri İnegöl’de yaşamlarını sürdüren 30 bin Posoflu adına selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

 

Kongrede İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığına Yurdaer Murat Ekici seçilirken, Yönetim Kurulu asil Üyeliklerine Erkan Sayılır, Durmuş Suoğlu, Davut Baltacı, Şemsi Ağyar, Ayşe Balcı, Ersin Yıldırım, Hasan Işık, Sırrı Önder, Cemender Öztürk, Erdal Gündüz, Denetim Kurulu Asil Üyelikleri Engin Durgun, Sinan Koçer, Savaş Ateş ve Metin Özcan seçildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68