www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

POSOFLULARDAN ELFENE GECESİ

POSOFLULARDAN ELFENE GECESİ

İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ?´Elfene gecesi´´ İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği binasında yapıldı.

İnegölPosoflular Kültür ve Dayanışma Derneği her sene geleneksel olarak yaptığı ?´elfene gecesi´´ şenliğini bu sene yine tekrarladı. Geçtiğimiz Çarşamba günü İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği binasında yapıldı.

Geceye İnegöl protokolü ve siyasi parti başkanları katıldı.İnegölPosoflular Kültür ve Dayanışma DerneğiBaşkanı  Cavit Dülger ve yönetimi; Gecede yöresel yemeklerin  tanıtımını yaparak  ikramlarda bulundular, ?´Elfene gecesi´´ geleneğini misafirlere  anlattılar. ?´Elfene gecesi Posof ve civarı yerlerde kış geceleri  köy gençlerinin imece usulü topladıkları yemekleri köy odasında yerler ve yine o gece gençler geleneksel oyunları oynayıp türkü ve saz eşliğinde eğlenirler. Bu gelenek  genelde kış aylarında düzenlenir.Denildi

Ayrıca İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cavit Dülger açıklamalarında; ?´Derneğimizin düzenlediği ELFENE gecemize katılarak bizleri onurlandıran Sayın Belediye Başkanımız Alper TABAN beyefendi´ye, Ak Parti İlçe Teşkilatı´na, Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Sayın Aytekin TORUN Beyefendi´ye ve Teşkilat Yönetimine, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Yöneticileri Sayın Hayati BEDİR ve Ümit KAPLAN Beyefendi´ye, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Sayın Necmi DEMİR Beyefendi ve Teşkilat Yönetimine, Şavşatlılar Dernek Başkanı Sayın Durmuş AYDIN Beyefendi ve Yönetim Kuruluna, Erzurumlular Dernek Başkanı Sayın Ali TOPRAK Beyefendi ve Yönetim Kuruluna, Samsunlular Dernek Başkanı Sayın Şaban KAYAN Beyefendi ve Yönetim Kuruluna, Programa büyük emeği geçen hanım kardeşlerimize, programa katılan ve katkıda bulunan herkese Teşekkür ederiz.´´Şeklinde açıklama yapıldı.

Haber ve fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87