www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

POSOFLULARDAN İSTİŞARE ZİYARETİ

POSOFLULARDAN İSTİŞARE ZİYARETİ

Ocak ayında Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini seçen İnegöl Posof Kültür ve Dayanışma Derneği, protokol ziyaretleri kapsamında Kaymakam Ali Akça´yı ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

Dün gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Özgen Kurşun, ?10 Ocak´ta yaptığımız kongreyle yönetime geldik. Sonrasında da görev dağılımını yaptık. Protokol ziyaretlerimize başladık. İnşallah bunlardan da hayırlı sonuçlar alırız. Posoflular olarak İnegöl´de 25-30 bine yakın nüfusumuz var. İnsanlarımızın kültürünü yaşaması gerekiyor. Bununda zor olduğunu biliyoruz. Bu zorluğu yenmek için kadromuzu genç ve çalışkan arkadaşlardan oluşturduk. İnşallah iyi çalışmalara imza atacağız. Hepimiz adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi en güzel şekilde yaşatmak için çalışacağız. İnegöl´de bugüne yapılan bütün festivallere katıldık. Bugünden sonra da elimizden geldiğince katılmaya çalışacağız? dedi.

 

HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Özgen Kurşun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, ?Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetime başarılar diliyorum. Eski yönetimde muhakkak Posofluları en iyi şekilde temsil etmek için güzel çalışmalar yaptı. Sizlerde eski yönetimin kaldığı yerden en güzel şekilde devam ettireceksiniz. Bu konuda sürekliliği sağlayacağınıza dair inancımı taşıyorum. Her babayiğidin harcı değil ama Posoflular bunu becerir. Sürdürülebilirlik kurumsal yapının devamı açısından da önemli. Dernek başkanımızda konuşmasında buna değindi. İnegöl´ü zengin yapanda budur. Derneklerin kendi varlıklarını sürdürürken mevcut İnegöl´ün zenginliğine zenginlik katarak aynı zamanda bütünleşmeyi hedefleyerek davranmış olmaları. Şuan Posof´un nüfusunu bilemiyorum ama İnegöl´deki Posofluların sayısının Posof´takinden daha fazla olduğun şeklinde bir iddia var. Bu doğru sanıyorum. İnsan doğduğu yerde değil de, doyduğu yerdedir sözü burada geçerli. Demek ki burası aynı zaman da Posoflu kardeşlerimiz için bir ekmek kapısı, geçim kapısı. Bu çok önemli?İnegöl bereketli bir ilçe. Sizlerde bu bereketi artıran insanlardansınız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29