POSOF PROTOKOLÜNDEN ZİYARET

POSOF PROTOKOLÜNDEN ZİYARET

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Posofluların en yoğun yaşadığı ilçe olan İnegöl'e Posof protokolü çıkartma yaptı. Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

 YOĞUN BİR KİTLEMİZ İNEGÖL'DE BULUYORUZ

Ziyarette söz alan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar; Posof Türkiye'nin Kuzeydoğudaki, sınırdaki serhat bir ilçesi. Özünde küçük ama literatürde gerçekten büyük olan bir ilçemiz. Türkiye'nin çeşitli metropollerine nüfusumuz göç yoluyla dağıldığı gibi yoğun bir kitlemiz de İnegöl ilçemizde bulunmakta. Dolayısıyla bu yoğun kitlemizden dolayı sık sık hemşerilerimizi, derneklerimizi ziyaret amaçlı buralara geliyoruz. Tabii ki gelince de İnegöl Belediyesini ziyaret etmeden geçmek olmaz. Sağ olsun Belediye Başkanımız şartlar ne olursa olsun her zaman heyetimizle beraber kabul ediyor. Kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.

 İNEGÖL BELEDİYESİ MANEVİ KARDEŞ BELEDİYEMİZ

İnegöl'ün Posof için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Ulgar; Elbette ki buradaki ilişkilerimiz Posof'taki kadar önemli. Çünkü yaklaşık 30-35 bin Posoflunun İnegöl'de olduğunu biliyoruz. Bunların memleketle yani anayurtlarıyla bağlarını koparmamaları ve bu sıcak samimi ilişkiyi sürekli sürdürebilmemiz için çeşitli etkinliklerde buluşabilmenin tarihini, takvimini belirliyoruz. Bu vesileyle İnegöl Belediyesi resmiyetten öte bizim manevi kardeş belediyemiz. Sık sık uğrayacağız. Kendilerini de tekrar Posof'a davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bu geliş-gidişler daha sıcak, daha samimi ortamların oluşmasına, daha güzel projelerin meydana gelmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

 MEVCUT NÜFUSUN 5 KATI İNEGÖL'DE YAŞIYOR

Posof'tan İnegöl'e sevgi ve saygılar getirdiklerini belirten Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ise; İlçemiz bir serhat ilçesi. Nüfusun çok büyük bir kısmı belki mevcut nüfusunun 4-5 katı İnegöl'de yaşıyor. İnegöl'deki sinerjiyle beraber yakalayacağımız bu birlikte çalışma imkânı inşallah buradaki hemşerilerimize de, Posof'taki hemşerilerimize de olumlu katkı olarak geri dönecektir. Ayrıca ben bu program vesilesiyle kardeş ilçemiz olan ve bütün imkanlarını ilçemize seferber eden Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca buraya gelmemizde ki en büyük vesile Bursa Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı ve yönetimine de bir kez daha teşekkür ediyorum. Güzel bir program yaptılar. Bizleri burada Ardahanlı hemşerilerimizle bir araya getirme, buluşturma ve kaynaştırma imkanını oluşturdular. Hakikaten çok büyük çalışmalar ve hizmetler var. Bu hizmetlerin hiç şüphesiz Ardahan'a ve Posof'a yansımaları çok büyük olacaktır” diye konuştu.

 GÜZEL GÜNLERİN AREFESİNDEYİZ

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl olarak tatlı bir telaşın içindeyiz. Yarın inşallah 33'ncü MODEF Fuarımız start alıyor. 2015 yılı hem ihracat rakamlarını artırmak hem de mobilyadaki pastamızı büyütmek adına güzel günlerin arifesindeyiz. Bugün Posof Belediye Başkanımız ve Posof Kaymakamımız bizleri ziyaret ediyor. İnegöl gerçekten renkli bir çiçek bahçesi. İnegöl'de farklı şehirlerden yoğun göçler var. Bunların en yoğun olanlarından bir tanesi de Ardahan'ın Posof ilçesi. Gerek İnegöl merkezde oturan gerekse İnegöl ile bağı olup hem de Posof'la bağı olup yurtdışında yaşayan binlerce hemşerimiz var. Tabi şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ciddi katkıları ve etkileri var. Oradaki Belediye Başkanımız ve yetkililerin dönem dönem yaptıkları ziyaretlerle onların hemşerilik duygularını, onların memleketlerine olan bağlılıklarını diri tutmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu ziyaretlerin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 DESTEK VE KATKILARIMIZ OLACAK

Geçen dönem Posof'a gittiğini belirten Aktaş, Gittiğimizde önceki Belediye Başkanımız bir program dolayısıyla şehir dışındaydı ama orada bazı ziyaretler yapmıştık. Hanak'a da gitmiştik. Belediye Başkanımız Cahit Ulgar'ı biz daha önceden de tanıyoruz. Bizi de birkaç kez ziyaret etmişti. Seçildikten sonra da İnegöl'le ilişkileri artırmak istediğini, İnegöl'e bu manada sık sık geleceğini ifade etmişti. Sağ olsun her geldiğinde bizi de ziyaret etmeye çalışıyor. Biz henüz iadeyi ziyaret yapamadık ama nasip kısmet olursa en kısa zamanda arkadaşlarımızla beraber düşünüyoruz. Biz gitmedik ama biz gitmeden önce oraya makine-ekipman gitmeye başladı. İnşallah ziyaretimizle beraber İnegöl olarak neler yapılabilir, neler yapabiliriz noktasında inşallah destek ve katkılarımız muhakkak suretle olacak. Tabi belediyeler arası dayanışmanın da önemli olduğunu biliyoruz. Biz de muhakkak ölçek olarak büyük belediyelerden proje, fikir anlamında, farklı konularda istifade etmeye çalışıyoruz. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, inşallah buradaki Posoflu işadamlarımız da bu manada memleketlerine sahip çıkacaklar. Bu sadece belediyenin sahip çıkmasıyla olacak bir şey değil” şeklinde konuştu.

 ÇOK GÜZEL VE MİSAFİRPERVER BİR ŞEHİR

Aktaş, Sadece bizim memleketimiz Posof deyip, Posof'la sıfır irtibattan ziyade memlekete gidip-gelecekler, oralara sahip çıkacaklar. Karınca kadarınca yapabileceklerini hayata geçirecekler ve ülkemizin her köşesinin ayrı bir güzel olması adına bu işler bir araç olacak. Posof gerçekten güzel bir şehir. En sınırdaki şehrimiz diyebilirim. Hemen akabinde zaten Gürcistan'a açılan sınır kapımız var. Ama gerçekten coğrafya itibariyle çok güzel bir şehir. 2010 senesinde ziyaret ettiğimiz de gerçekten mükemmel derecede ağırlandığımızı ifade etmek istiyorum. Ben tekrar ziyaretlerinden teşekkür ediyorum. Muhakkak bu ziyaretlerin bir neticesi olacaktır” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Posof heyeti Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerine çeşitli hediyeler takdim ederken; Aktaş da misafirlerine hediyelerini sundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07