www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Prematüre Buzağı Ailenin Maskotu Oldu

Prematüre Buzağı Ailenin Maskotu Oldu

Normal doğum süresinden 1 hafta önce ölü olarak dünyaya gelen ve yapılan suni teneffüsle yaşama tutunan prematüre buzağı, ailenin maskotu haline geldi. Annesi tarafından reddedilen minik buzağı, aile fertlerinin biberonla besleniyor.

Normal bir buzağının 3´te 1´i ve bir küçükbaş kuzu kadar boya sahip minik buzağı, sobanın yanında oluşturulan doğal kuvözde hayata tutunuyor. Annesinin kabul etmediği buzağı yetiştiricisi Ramazan Kılıçaslan tarafından biberonla besleniyor. Ailenin maskotu haline gelen minik buzağı, giydirilen elbiseleriyle çevredekilerin yoğun ilgisini çekiyor.

BİBERONLA BESLEDİLER

Olayı anlatan hayvan yetiştiricisi Ramazan Kılıçaslan, ?Kurbanlık büyükbaş hayvan almıştık. Kurbanlıkta hamile olunca satışı olmuyor tabi ki. Annesini besledik. Doğum süresinden bir hafta önce buzağı dünyaya geldi. Doğdu ama bir türlü hareket etmiyordu. Suni teneffüsle nefes almaya başladı. Nefes almaya başladıktan sonra eve götürdüm. Oturma odamızdaki sobanın yanında ona doğal bir kuvöz oluşturduk. Ana rahminde tamamlaması gereken süreyi biz sobanın yanında oluşturduğumuz alanda tamamlamasını sağladık. Çay kaşığıyla şerbet içirdik. 5 gün sonra parmağımı emmeye başladı. Sonrasında hemen biberonla süt içirmeye başladık. Sonrasında zaten ayaklanmaya başladı. Şimdi yürüyor? dedi.

ANNESİNİ EMMEYE BOYU YETMİYOR

Kılıçaslan, ?Normal bir buzağının 3 misli küçük. İyi bir koyunun kuzusu kadar boyu ve kilosu var. 6 kilogram ve 40 santim boyu var. Boyu annesini emmeye bile yetişmiyor. Bugün de yürümeye başladı, bizi sevindirdi. Çok güzel bir buzağı oldu. Bir bebekten daha fazla ilgi gösteriyoruz. Çocuğum gibi besliyorum.?

ANNESİ KABUL ETMİYOR

?Buzağının annesi artık onu kabul etmiyor, tekme atıyor, yakınlaştırmıyor. Annesinin emmeye de boyu yetmiyor. Artık evimizde besleyerek büyüteceğiz.?.

ELBİSELER DİKTİK

?Üşümesin diye de eşim ve gelinim buzağıya elbise dikti. Çokta güzel oldu. Herkesin ilgisini çekiyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19