PRİMLERİNİZİ BİZ ÖDEYECEĞİZ

PRİMLERİNİZİ BİZ ÖDEYECEĞİZ

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, "Emekli olmak için kredi çekerek borca giren muhtarlarımızı bu sıkıntıdan kurtaracağız, BAĞ-KUR primlerini biz ödeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, beraberindeki CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde kongresini gerçekleştiren İnegöl Muhtarları Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek istişarelerde bulundular

DAHA İYİ BİR SIRADA OLMASINI ARZU EDERDİK

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, Demokrasinin vazgeçilmezleri olan siyasi partilerimizden CHP Milletvekili Adayları bugün yeni kurulmuş olan İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği'ni ziyaret ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir İnegöllü olarak üzüntümüz var. Eski Başkanımız, yeni Milletvekili adayımız Erkan Bey'in daha üst sıralarda olmasını arzu ederdik. Bu da teşkilatların vermiş olduğu karardır. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz” dedi.

MUHTARLAR YETKİSİZ BIRAKILDI

CHP İlçe Başkanı Engin Başar ise, Büyükşehir'e bağlandıktan sonra muhtarlarımızın bütün yetkileri ellerinden alındı. Eskiden muhtarların köylerde bir Kaymakam kadar, Vali kadar yetkileri vardı. Hepiniz köyün Valisiydiniz. Bugüne geldiğinizde bütçesi, karar defteri, yaptırım gücü olmayan, para toplama gibi bir şansı olmayan duruma geldiniz. Bunun sıkıntılarını hep beraber yaşıyoruz. 7 Haziran sonrasında köylerimiz köy statüsüne kavuşacaklar, beldelerimiz tekrar belde olacaklar. İnegöl'ü mahalleden kurtarıp il yapma çabasındayız. Önce ilçe olup sonra il olma mücadelesini vereceğiz. Bu doğrultuda hepinizin desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIN PRİMLERİNİ BİZ ÖDEYECEĞİZ

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez, CHP iktidara gelirse tekrar tüzel kişiliklerinizi geri iade etmenin çabasını vereceğiz. Muhtarlar demokrasimizin mihenk taşlarıdır. Olmazsa olmazlardır. Muhtarlar dert babasıdır. Mahallesinin bir lambası dahi yanmasın vatandaş muhtara tutunur, kum torbası gibi azarlar. Öylesine sıkıntılı dönemler yaşarlar. Muhtarların ciddi sıkıntıları var. Bu sorunlara 13 yıllık iktidar döneminde ciddi bir eğilim olmadı. İyileştirmeler oldu, iyi yapılanlara iyi yapıldı diyen bir anlayışa sahibim, ama bugün genç yaşta muhtar olan kardeşlerim 800 lira gibi bir maaş alırken, BAĞ-KUR primlerini kendi ceplerinden ödüyorlar. 415 gibi bir rakam BAĞ-KUR primine gidiyor. CHP iktidarında muhtarlarımızın önceliği olarak BAĞ-KUR primlerini ödeyeceğiz. Emekli olmak için kredi çekerek borca giren muhtarlarımızı bu sıkıntıdan kurtaracağız, BAĞ-KUR primlerini biz ödeyeceğiz” diye konuştu.

MUHTARLARI TANIMAM”

Köy muhtarlarının bir serzenişi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Dönmez, Köy muhtarlarımızın eskiden ellerinde yetkileri vardı, köylere ait araziler vardı, kendi toprakları vardı, köyün kendine ait yer altı zenginliklerinde muhtarlarımız söz sahibiydi. Orada yapılacak bir proje ve katma değeri muhtara sormak zorundalardı ama artık muhtarımıza belki şifai olarak soracaklar. Bundan sonraki süreçte İnegöl Belediyesi veya Bursa Büyükşehir Belediyesi; ‘Ben artık bu saatten sonra benim meclisimin aldığı kararı uygularım. Muhtarları tanımam' diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu tamamen demokrasiye aykırı bir yapıdır” ifadelerini kullandı.

SIKINTILARI KILIÇDAROĞLU'NA BİZZAT İLETECEĞİM

Yerel yönetimler dendiğinde ilk önce köy muhtarlarının akla geldiğini belirten Dönmez, Fransa'da 36 bin 500 belediye var. 28 bini bin nüfusun altında belediyeler. Türkiye'de ise 2 bin 900 belediye var. Neden Fransa'nın 36 bin 500 belediyesi var? Bir belde belediyesi kendi bölgesini tanıtmak ve geliştirmek için efor sarf edecektir. Eğer ki sahipsiz bırakılırsa vatandaşlarımız kimseye ulaşamaz. Eskiden köylerimiz vergiden muaftı, şimdi vergi ödemeye başlayacaklar. Muhtarlarımızın sorunlarını ben çok iyi biliyorum. Muhtarlarımız dert babası ve sıkıntıların çözülmesi için ilk basamaktır. Belki ben seçilemeyecek bir noktada olabilirim. Belki de seçilebilirim. Hiç belli olmaz. Bu bir kader, kısmet işi. Biz seçilelim diye mücadele ediyoruz. Sıralamanın arkalarında kalmış olabilirim. Hiç önemli değil. Ben İnegöl'ün siyasetçisiyim. İnegöl yetiştirdiği bir insanım. Her zaman ilçem benim yanımda oldu. Muhtarlarımızın sorunlarını eğer iktidar olursak, kapı kapı dolaşmanıza gerek kalmayacak. Erkan Dönmez'i aradığınızda sizin sorunlarınızı çözmek için seçilen milletvekillerimle Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu'na bizzat giderek tüm muhtarlarımızın sorunlarını ileteceğim” dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07