www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Protokol Gölbaşı´nda Bayramlaştı

Protokol Gölbaşı´nda Bayramlaştı

İnegöl İlçe protokolü, Gölbaşı Alyans Düğün Salonu´nda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.

İnegöl protokolünün bayramlaşma törenine katılım yoğun oldu. Törene; Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Per. Atğm. Ömer Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müftü Kazım Güzel, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ile kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri, siyasi partilerin Başkan ve yöneticileri ile Milletvekili adayları, bazı oda ve dernek başkanları ile muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

RAMAZAN-I ŞERİF´İ DOLU DOLU YAŞADIK

10.00´da başlatan bayramlaşma programında, protokol üyeleri konuklarla tek tek görüşüp bayramlaştı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kutlamalar esnasında yaptığı konuşmada dolu dolu bir ramazan yaşandığını ifade ederek; ?30 gün ramazan-ı şerifi dolu dolu yaşadık. Hep birlikte iftar sofralarında, teravihlerde, sahurlarda buluştuk. Allah´a hamd ediyorum; ramazanın ruhuna uygun bir ramazan yaşadığımızı düşünüyorum. Bizler İnegöl Belediyesi olarak özellikle bu ruha uygun, bu maneviyata uygun bir program silsilesi icra edelim istedik. Camilerimizde Kuran-ı Kerim okunması adına tilaveti iyi olan hafızlarımızı getirip halkımızla buluşturduk. Beraberinde iftar sofralarında yine birlikte olduk. Yeri geldi şehit ve gazi ailelerimizle birlikte olduk, yeri geldi özel evlatlarımızla, rehabilitasyon merkezlerinden hizmet alan çocuklarımızla, onların kıymetli ailelerimizle bir arada olduk, yetim ve öksüz çocuklarımızla bir arada olduk, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bir arada olmaya çalıştık. Velhasıl STK´larımızın ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarımızın davetlerine katılmaya çalıştık. Özellikle her akşam 2-3 kapı yapmaya gayret ettik. Son akşamı da kendi ailemle geçirmek nasip oldu. Dolayısıyla şehrimizde nereye katıldıysak huzurum, mutluluğun, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın olduğunu gördük. Bundan dolayı da çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum? dedi.

 

HERKES BİZLER KADAR ŞANSLI DEĞİL

İslam coğrafyasındaki zulüm, kav ve gözyaşına da değinen Başkan Taban; ?Tabi bizler hem şehrimizde hem de ülkemizde ramazanı huzur içerisinde yaşadık ama bizler kadar şanslı olmayan, özelikle İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz olduğunu da biliyoruz. Onların da inşallah bu ramazan vesilesiyle bu günlerin yüzü suyu hürmetine onların da huzur ve barış içerisinde yaşayacakları bir dünya, bir İslam coğrafyası oluşmasını arzu ettiğimi ifade etmek istiyorum. Hepinizin ramazan bayramını tebrik ediyorum? ifadelerinde bulundu.

 

İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYORUZ

Kaymakam Ali Akça´da bayramlaşma töreninde kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması yaptı. Güzel bir bayram programında bir araya geldiklerini kaydeden Akça, ?Ben ilçemizin çok değerli Belediye Başkanına, saygı değer İnegöl protokolüne, STK´larımızın Başkan ve yöneticilerine hürmetlerimi arz ediyorum. Bugün iki bayramı birlikte yaşıyoruz. Ramazan bayramının birinci günü ve bugün Cuma gününe denk geldi. Ben bizleri bu bayrama eriştiren cenabı Hakk´a şükrediyorum. Bayramlar sevgidir, kardeşliktir, geleceğe duyulan umuttur bayramlar. Hatırlamaktır, hatırlanmaktır. Temizlenmek, tazelenmek ve toparlanmaktır. Özlemektir, özlenmektir ve aynı zamanda birliktir, beraberliktir, barıştır, bağışlayıcılıktır, affetmektir, sarılmaktır? Bayramlar sevmektir, sevilmektir, aynı zamanda da sevinmektir. En güzel çocuklar sevinir. O içten gülümsemeleriyle, o içten duygularıyla en güzel çocuklar sevinir. Belki bu yüzden olsa gerek; biz hep çocukluğumuzun bayramlarını özlediğimiz için ?nerede o eski bayramlar?´ deriz. Ben de diyorum ki çocukların gözleriyle görebileceğimiz, çocukların yürekleriyle hissedebileceğimiz nice bayramları cenabı hakkın bizlere nasip etmesini temenni ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol bayramlaşma töreni sona erdi. Daha sonra Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alper Taban il beraberindeki protokol üyeleri sırasıyla; İnegöl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Yenice Rehabilitasyon Merkezini ve İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzur Evini ziyaret etti. Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinde görev başındaki güvenlik güçleriyle bayramlaşıldı. Yenice Rehabilitasyon Merkezinde ise engelli öğrencilerin bayramı kutlandı. Son olarak Huzur Evinde büyüklerin ellerini öpen protokol üyeleri, burada keyifli dakikalar geçirdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65