RAKİBE TOP OYNATMAYIN

RAKİBE TOP OYNATMAYIN

İnegölspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, devre arası yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Körfez FK maçı öncesi “Pres yapın, rakibe top oynatmayın” uyarısında bulundu.

SABIR, SABIR, SABIR…

●İç sahada puan kayıpları yaşayan İnegölspor’un bu sıkıntıya nasıl çözüm bulacağı merak konusu. Teknik Direktör Mehmet Bulut, bu tür maçlarda öncelikle sabırlı olunması gerektiğine vurgu yaparak; “Pres yapıp rakibe top oynatmamalıyız. Bunları yaparsak sıkıntı yaşamayız. Yaptığımız toplantılarda, çalışmalarda bunları futbolcularımıza hep söylüyoruz” dedi.

 

İnegölspor, Körfez FK maçının hazırlıklarını dün Mesudiye sahasında yaptığı antrenmanla sürdürdü. Dar alanda pas çalışması yapan Bordo-Beyazlılarda sakatlıkları devam eden Mustafa Vargel ve Ekrem çalışmalara katılmadı.

İLK DERS ‘SABIR’

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Mehmet Bulut, iç sahada yaşanan puan kayıplarını önlemek için alacakları tedbirlerden bahsetti. Yaşanan puan kayıplarının eksiklerden kaynaklandığını işaret eden Bulut, “Sezon başından bu yana istikrarlı bir kadromuz var. 2-3 oyuncuda değişiklik olduğu zaman özellikle hücum bölgesinde sorunlar yaşıyoruz. İçerideki puan kayıplarımızın en büyük nedeni sabırsız oynamamız. Dışarıda gösterdiğimiz sabrı içeride gösteremiyoruz. Dışarıda hazırlık paslarını fazla yapıyoruz, rakibi üzerimize çekip savunma arkasına koşular yapıp pozisyonlar üretiyoruz. İçerde daha sabırlı olmamız lazım. O bakımdan bütün hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

RAKİBİ PRESLE DURDURACAK

Körfez maçında oynanacak sistemden de söz eden Bulut, her zaman olduğu gibi yine hücum futbolundan vazgeçmeyeceklerinin sinyallerini verdi. Kadroda kaptan Vargel ve Ekrem haricinde eksik olmadığını da belirten tecrübeli teknik adam, “İdeal kadromuzla sahaya çıkacağız. Körfez takımı da devre arası bayağı transfer yaptı. Bu tip takımları rahat bırakmamak lazım. Öncelikle pres yapıp rakibe top oynatmamalıyız. Bunları yaparsak sıkıntı yaşamayız. Yaptığımız toplantılarda, çalışmalarda bunları futbolcularımıza hep söylüyoruz. Çalışmalarımızı da bu konuda uyarıyoruz” açıklamalarında bulundu.

AVANTAJI KORURSAK FARKA BİLE GİDERİZ

Mehmet Bulut, açıklamasında taraftara da çağrıda bulundu. Taraftarın da sabırlı olmasını, gol gecikince taraftarın da sabırsız davrandığını kaydeden Bulut, şöyle konuştu: “İnşallah bu hafta daha farklı olacaktır. Futbolcu kardeşlerimiz daha sabırlı oynayacaklardır. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendirirsek kazanırız. Tabi dışarıda alınan puanlar çok önemli. Ama içeride kaybetmememiz gerekiyor. Ligin her hafta boyu kısalıyor. Telafisi olmayan maçlar var. Taraftarımızın da desteği ile Körfez maçını kazanırız. Ancak burada taraftarımızın da sabırlı olması gerekiyor. Gol geciktiğinde haliyle taraftar da sabırsız davranıyor. Bu da futbolcuyu olumsuz etkiliyor. Herkesin sabırlı olması gerekiyor. Özellikle savunmamızda bireysel hatalar yapmazsak, gol yemezsek biz her zaman gol atarız. Hatta aradığımız golü bulup avantajı korursak farka bile gidebiliriz.”dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32