RAKİP TARSUS

RAKİP TARSUS

2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz İnegölspor, 2. devrenin ilk maçında bugün evinde lig sonuncusu Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya geliyor. Temsilcimiz, Eyüp galibiyeti ile ilk devresini kapattığı lige Tarsus galibiyeti ile başlamak istiyor.

 

2. Lig Kırmızı Grup´ta ilk devre beklenenin çok altında bir performans sergileyerek 17 maçta topladığı 19 puanla 13. sırada kendisine yer bulan temsilcimiz İnegölspor, devre arasında gönderdiği oyuncuların yerine yaptığı takviyeler ile kadrosunu güçlendirerek ligin üst sıralarını zorlamak istediğini bir kez daha hatırlattı. Bordo Beyazlı temsilcimiz, 2. devrenin ilk maçında bugün  saat 13.30´da evinde lig sonuncusu Tarsus İdman Yurdu karşısında alacağı bir galibiyet ile hem özgüven kazanacak hem de yükselişinin ilk adımını atmış olacak.

 

GELENLER VE GİDENLER

İnegölspor, eski oyuncularından gol kralı Raif Demir ve İlker Cihan´ın yanı sıra Ercüment Eray Atak, Muhammed Bulut ile Tufan Zahid Arslan´ı renklerine bağlarken Furkan Aydın, Ahmet Devret, Mehmet Ayaz, İlyas Yılmazer, Ergün Çakır, Ekrem Sarıçam ile yollarını ayırdı. Temsilcimiz ayrıca genç oyuncusu ÖmürcanYıldırımlı´yı da Çorum Belediyespor´a sezon sonuna kadar kiralık olarak gönderdi.

 

KUPA MAÇLARI HAZIRLIK OLDU

Devre arasına girilmesine rağmen kamp programının ardından Türkiye Kupası G Grubu müsabakalarında Kayserispor ile 1, Konyaspor ile de 2 kez karşı karşıya gelen ve bu müsabakalarda sahaya yansıttığı oyun ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan İnegölspor, 2. devreye daha oturmuş bir düzen ile başlayacak. Hazırlık kampında eksiklerin görülmesi ve kupa maçlarında da yapılan çalışmaların sahaya yansıtılması teknik heyetten yönetime ve taraftara kadar Bordo Beyazlı camianın yüzünü güldürdü.

 

TARSUS´UN DEPLASMANDA YÜZÜ GÜLMÜYOR

Ligde ilk devrenin son haftalarında oynadığı son 2 iç saha maçında Kartalspor ve Eyüpspor´u mağlup ederek seri yakalayan temsilcimiz İnegölspor, bu seriyi 2. Devrede de Tarsus İdman Yurdu karşısında alacağı bir galibiyetle devam ettirmek istiyor. Ligde son 9 maçtır deplasmanlarda kazanamayan ve istikrarsız formu nedeniyle son sıraya yerleşen Tarsus İdman Yurdu´nun İnegöl´den puan çıkarması bir hayli zor gözüküyor.

 

REKABET ANALİZİ

İki ekip arasındaki rekabet 1987-1988 sezonuna dayanıyor. İlk olarak 1987 yılında 2. Lig´de Tarsus´ta karşı karşıya gelen ekiplerin 6 gollü düellosu 3-3 sona ererken müsabakanın rövanşında temsilcimiz İnegölspor, evinde ağırladığı rakibini 6-1 gibi farklı bir skorla geçerek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. 2005-2006 sezonunda yine 2. Lig´de karşılaşan ekiplerin Tarsus´taki müsabakasında ev sahibi ekip 4-2 ile gülen taraf olurken rövanşta ise taraflar 90 dakika sonunda sahadan 1-1´lik beraberlikle ayrıldılar. 2013-2014 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup´ta karşılaşan iki ekibin İnegöl´deki müsabakasında gülen taraf 3-0´la ev sahibi temsilcimiz olurken, Bordo Beyazlılar, Tarsus´u deplasmanda Raif´in 90. dakikada attığı golle 3-2 ile geçerek 3 puanı hanelerine yazdırdılar. Bu sezon yeniden 2. Lig´de karşı karşıya gelen ekiplerin ilk maçında temsilcimiz İnegölspor, deplasmanda konuğu olduğu Tarsus´u Ekrem Sarıçam ve Ergün Çakır´ın golleri ile 2-0 geçmeyi başardı.

 

DÜDÜK ZAĞLI´DA

Yarın saat 13.30´da İnegöl İlçe Stadyumu´nda oynanacak olan müsabakayı Muğla bölgesi hakemlerinden Ali Zağlı yönetecek. Zağlı´nın yardımcılıklarını ise; Gökhan Esen, Ersin Erbay ve Aykor Karaca üstlenecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50