www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ramazan bereketiyle geldi

Ramazan bereketiyle geldi

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in gelmesiyle birlikte pazarda alışverişlerin arttığını belirten İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, Ramazan´ın piyasaya bereket getirdiğini ifade etti.

Fiyatlarda Ramazan ayı nedeniyle bir artışın da olduğunu sözlerine ekleyenİnegöl Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Ramazan ayıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında ister istemez bir hareketlilik oluyor. Herkesin bir beklentisi oluyor. Üreticinin, satıcının, aracının bir beklentisi oluyor. İnegöl´de kiraz 2 liranın altına düştüğü zaman çiftçi ürünü ağacındabırakıyor. Çünkü işçilerin parasını kurtarmıyor. Ama Antalya üreticisi böyle değil. 50 kuruşa dahi düşse, 5 liraya da çıksa topluyor. Ramazanla birlikte ister istemez talebin artmasından dolayı fiyatlarda bir artış oldu. Bilhassa sebze fiyatları arttı. Bu da Ramazan yı nedeniyle vatandaşın artan talebinden kaynaklanıyor. Halkımız Ramazan ayı öncesinde özellikle hazırlık aşamasında pazarlara ve marketlere yöneldi.Alışveriş furyası başladı. Hem Ramazan ayı bereket ayıdır. Bugün giyim işi yapanlarda da gıda sektöründe de güzel alışverişler oluyor. Ramazan bereketiyle geliyor. Piyasa hareketleniyor. Özellikle geçtiğimiz Salı günü izdiham vardı. Tezgâhlarda bir şey kalmadı. Ramazan ayında güzel alışverişler oluyor. Fiyatlar ilk haftalardan sonra zaten normale düşüyor? dedi.

 

Durgut; ?Vatandaşlar öğleden sonra pazara geliyor. Yoğunluk ikindiden sonra artıyor. Sanayiden erken çıkan vatandaşlar pazara gelip alışveriş yapıyor ve sonrasında evine gidiyor. Bu nedenle Ramazan ayında pazarda yoğunluk ikindi ile akşam arasında yaşanıyor? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36